Kapısı açık yol alan otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti

Hatice Sabahi Adana'da hastaneden dönürken bindiği özel halk otobüsünde dengesini kaybedip açık olan kapıdan düşerek ağır yaralandı. Entübe edilen Sabahi dört gün sonra hastanede yaşamını yitirdi. Otobüs şoförü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Gündem 29 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Hatice Sabahi'nin eşi otobüs şoförünün serbest bırakılmasına tepki göstermişti.

Adana’da 24 Nisan’da saat 14.30 sıralarında Sarıçam ilçesi Balcalı Mahallesi Güney Kampüs Yolu’ndaki kazada yaralanan 75 yaşındaki Hatice Sabahi hayatını kaybetti. Kazanın olduğu günün sabahında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kontrole giden altı çocuk annesi Hatice Sabahi evine dönmek için Vedat K.’nin kullandığı 01 J 0364 plakalı özel halk otobüsüne bindi.

Sürücü direksiyon başında sigara içtiği için otobüs kapısı açık ilerlerken yaşlı kadın otobüs kartını göstermek için ayağa kalktı. Manevra sırasında dengesini kaybeden Sabahi açık olan kapıdan düşüp başını asfalta çarptı. Kaza anı araç içi kamerasına yansıdı. Gözaltına alınan sürücü Vedat K. çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Hatice Sabahi’nin beyin kanaması geçirdiği, köprücük ve kürek kemiği ile göğüs kafesinde kırıklar olduğu belirlendi. Kafatasında biriken kan boşaltıldıktan sonra yoğun bakım ünitesinde entübe edilen Sabahi tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Dün yaşamını yitiren Sabahi’nin cansız bedeni hastanenin morguna kaldırıldı.

Otobüs şoförünün olay sonrası serbest bırakılmasına Sabahi’nin eşi 74 yaşındaki Cemil Sabahi “Bu apaçık cinayete teşebbüstür. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” diyerek tepki gösterdi.

Yolcu otobüsünde seyir halindeyken şoför değişimiYolcu otobüsünde seyir halindeyken şoför değişimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.