Uyuşturucudan rüşvete onlarca suçlamada bulunmuştu: Ayhan Bora Kaplan’ın çocukluk arkadaşı ifadesini geri çekti

Kaplan suç örgütü hakkında çarpıcı iddialarda bulunan Ayhan Bora Kaplan'ın çocukluk arkadaşı Erhan Gündüz'ün verdiği ifadeyi geri çektiği ortaya çıktı.

Gündem 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturma dosyasına 1 Kasım  2023 tarihinde çok önemli bir ifade girdi. Ayhan Bora Kaplan’ın çocukluk arkadaşı Erhan Gündüz suç örgütünün yapısıyla ilgili ifade vermek için emniyete başvurdu. Gündüz verdiği ifadede Ayhan Bora Kaplan’ın 2016 yılında dönemin Ankara Organize Şube Müdürü ile İstanbul’dan kokain getirdiğini öne sürdü.
Ankara’da görevli polis şeflerine verilen rüşvetlerden de söz eden Gündüz bunun delillerinin de telefonunda olduğunu söyledi, telefonunu emniyete verdi.

Şu an cezaevinde olan Erhan Gündüz’ün söyledikleri büyük yankı uyandırdı, ama Gündüz’ün Ayhan Bora Kaplan hakkındaki beyanlarından kısa süre sonra ifadesini geri çektiği ortaya çıktı.

Erhan Gündüz ne demişti

Erhan Gündüz ifadesinde çarpıcı iddialarda bulunup şunları anlatmıştı:

-Ankara Organize Şubenin başında N. isminde bir müdür vardı. Bu müdür sürekli olarak Bora Kaplan’la İstanbul’a gidip gelirdi. Bora Kaplan’ın Narkotik Şube ile bağlantısını o sağlardı. Teslim edeceğim videoda N. Müdür ile Bora Kaplan’ın birlikte yemek yerkenki görüntüsü var. Bu yemekte Kaplan, N. Müdür’e içinde para olduğunu düşündüğüm bir sarı zarf verdi. Ben de görüntülerini aldım. Bora Kaplan ve N. Müdür ile üç kez İstanbul’a gittik. Birinde polis çevirdi. N. Müdür kendini tanıttı, geçtik. O esnada araçta uyuşturucu vardı.

– 2016’da Bora Kaplan’a ait Albüm Bar’da bir cinayet işlendi. Ölen kişi Şırnaklı bir aşiretin oğluydu (Mahfuz Tatar). Bu cinayet ile ilgili Bora Kaplan o dönem Cemal K.’den üç milyon TL alıp aşiret üyelerine verdi. Bu aşiretin Tatar Aşireti olduğunu duydum. Bu olay (cinayet) olduğunda ben Çengel Bar’daydım. Yanımda Gasp Büro Amirliğinde görevli Mehmet Y. vardı.

– Bora Kaplan’ın geçmişte hiçbir malvarlığı yoktu. Tezgâhtarlıkla başladı. Bu duruma gelmesinin nedeni uyuşturucu ticareti. Kokaini özellikle Ankara dışından getirir ve piyasa sürer. Ankara’da M. Ç. aracılığı ile piyasaya sürer. Kamuoyunda ‘Popstar U.’ diye bilinen ve Bora Kaplan’ın Ankara’daki mekânlarında sahne alan U. G. de Bora Kaplan’ın İstanbul’dan aldığı kokainlerin Ankara’ya transferini sağlar.

– Ankara’da Bora Kaplan ve Kadir İnan birlikte uyuşturucu işi yapar. Narkotik Şube’de görevli Mesut ve beraberindeki iki memuru Sinan S.nin ofisinde gördüm. Bu polisler Kadir İnan’ın uyuşturucu ticaretine yardım ederdi. Bunun karşılığında Kadir İnan Polis Mesut’a o tarihte her ay 40 bin TL para öderdi. Polis Mesut Sinan S.’nin silah işlerini de yapar. Kadir İnan 2016 yazında Polis Mesut’a Passat marka bir araç hediye etti.

N.Ç hakkında kovuşturmaya yer yok kararı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yapılan operasyondan sonra bazı polisler hakkında idari soruşturma açıldı, o soruşturma devam ediyor. Erhan Gündüz’ün ifadesinde ismi geçen dönemin Ankara Organize Şube Müdürü N.Ç ile ilgili iddialar 9 Şubat’ta basına düştü. Gündüz’ün ifadesinde ismi geçen polisler hakkında Memur Suçları Bürosu soruşturma açtı. Savcılık 16 Şubat’ta N.Ç hakkında kovuşturmaya yer yok kararı verdi.

MASAK: Ayhan Bora Kaplan örgütü 11 takipsizlikle büyümüşMASAK: Ayhan Bora Kaplan örgütü 11 takipsizlikle büyümüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.