Kız kardeşi okula gitmesin isteyen ağabey okul bastı, öğretmen dövdü

Adana'da kız kardeşinin okulunu basan Berat Z. çocuğu zorla sınıftan çıkarmaya çalıştı. Okulda öğretmenleri de döven şüpheli tutuklandı ancak kamuoyunda tepki büyük. Bakan Tekin "Bu saldırı ülkenin geleceğine yapılmıştır" dedi.

Gündem 15 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesindeki İsmail Sefa Özler Ortaokulu öğrencisi bir kız çocuğunun ağabeyi Berat Z., okulu bastı. Okumasını istemediği kız kardeşini sınıftan zorla çıkarmaya çalışan Berat Z.’yi öğretmenler engellemek istedi ama saldırganın şiddetine uğradılar. Kız çocuğunun eğitim hakkını savunan beş kişi yaralanırken ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı öğretmenlerin durumunun iyi olduğu öğrenildi, Berat Z. de gözaltına alındı. Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Berat Z. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan olayın sosyal medyada yayılan şiddet görüntülerine de tepki çığ gibi büyüdü. Kız çocuklarının eğitim hakkının elinden alınması ve öğretmene şiddet yeniden gündeme oturdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bir açıklama yapıp bu tür olayları ülkenin geleceğine saldırı olarak nitelendirdiklerini söyledi. Son dönemde öğretmenlere yönelik söz konusu olaylardan üzüntüyle haberdar olduğunu belirten Tekin Türkiye’nin aydınlık yarınları için çalışan öğretmenlere yönelik şiddeti hem milletin hem de ülkenin geleceğine dair saldırı olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Şiddet failleri hakkında idari soruşturmaları hızla başlattıklarını ve süreci de hassasiyetle sürdürdüklerini ifade eden Bakan Tekin adli makamlara ulaşan olayların da takipçisi olduklarını belirtti. “Şiddet olgusunun, asla taviz veremeyeceğimiz ve tasvip edemeyeceğimiz bir temelde, kimden ve kime yönelik uygulandığından bağımsız olarak vicdani, ahlaki, idari ve adli bir suç unsuru oluşturduğu kanaatindeyiz” diyen Tekin açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Bu doğrultuda her türlü şiddet olgusunun önlenmesi ve faillerin hem adli hem idari süreçlerde kamuoyu vicdanını teskin edecek şekilde cezalandırılması için gerekli tüm yasal tedbirlerin alınmasında büyük bir titizlikle çalıştığımızı vurgulamak gerekir. Devletimiz; müsterih, huzurlu ve güvenli bir ortam teşkil ederek sizlere emanet edilen öğrencilerimize özverili şekilde eğitim verebilmenizin teminatı olarak her zaman yanınızdadır. Bu üzücü olaylar sebebiyle maarifimizin her bir üyesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Silahlı saldırılar devam ediyor: Adana'daki kafede oturan genç sırtından vurulduSilahlı saldırılar devam ediyor: Adana’daki kafede oturan genç sırtından vuruldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.