Kardeşinin doğum gününde annesini öldürmüştü: 24 yıl hapis cezası

Adana'da kardeşinin doğum gününde dayısıyla kavga eden 17 yaşındaki çocuk, silahını ateşledi. Ancak kurşunların hedefi annesi oldu ve genç kadın öldü. Geçen yıl yaşanan olayda karar verildi: 24 yıl hapis cezası.

Gündem 17 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mine Akgül (sağ altta), B.A. (sağ üstte).

Adana’nın Yüreğir ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Mine Akgül, 15 Ocak 2023’te 2 yaşındaki oğlu M.A.’ya kardeşi Kadir Damar’ın evinde doğum günü kutlaması düzenledi. Mine oğlu B.A.’yı da telefonla aradı, kutlamaya çağırdı. Ancak iddiaya göre 17 yaşındaki oğlu eve içkili geldi ve dayısı Kadir Damar da onu dövdü. Dayısından yediği dayağı hazmedemeyen B.A. evine gidip ruhsatsız silahı alıp geri geldi. Mine oğlunun silahlı olduğunu görünce avlunun kapasını kapattı içeri girmesini engellemeye çalıştı. Ancak oğlu tabancasını ateşledi dayısını vurmaya çalıştı. Mine hala oradaydı, B.A. da ilk ateşten sonra kaçtı ama bir an arkasına döndü ve yeniden silahını kullandı. Bu kez kurşunlar annesi Mine’ye isabet etti. Dayı Kadir Damar da yeğenini kovalıyordu bu sırada, o da kolundan yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Mine Akgül yaşamını yitirirken, kardeşinin doğum gününde annesini öldüren B.A. ise tutuklandı. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kadına karşı kasten öldürme’, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından yargılanan B.A. karar duruşmasına çıktı.

Annesini kazayla öldürdüğü için çok pişman olduğunu söyleyen B.A., cinayet anını şöyle anlattı:

“Olay tarihinden bir hafta kadar önce nişanlımdan ayrılmıştım. Bu nedenle psikolojim bozuktu. Olay günü de arkadaşlarımla alkol alıyordum. O gün de erkek kardeşimin doğum günüydü. Annem ve dayım doğum gününe gelmem için beni birkaç kez aradılar. Eve gittim. Alkollü olduğum için dayım bana sataştı, beni darbetti. Dayımın beni darbetmesini hazmedemedim. Evden silahı alıp tekrar dayımların evine gittim. Annem elimde silahı görünce beni durdurmaya çalıştı. Ancak ben dayımı korkutmak için rastgele ateş ettim. Bu kurşunlardan bir tanesi anneme isabet etmiş. Kesinlikle annemi öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Kaçarken, dayım arkamdan bağırdı ben de geri dönüp tekrar ateş ettim. Bu esnada halen annemi vurduğumun farkında değildim. Geri dönüp ateş ettiğimde dayım yaralanmış.“

Mahkeme heyeti, sanık B.A.’ya annesini öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Eylemini olası kast ile gerçekleştirdiği için cezası müebbet hapse, ardından yaşının küçük olması ve duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak 19 yıl 2 ay hapse indirildi. B.A.’ya ayrıca, dayısını öldürmeye teşebbüsten 5 yıl, ruhsatsız silah bulundurmadan da 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Toplamda 24 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası alan B.A.’nın tutukluluğunun devamı kararlaştırıldı.

'Harçlık' tartışması cinayetle bitti: Hala öldü, babaanne şikayetçi olmadı‘Harçlık’ tartışması cinayetle bitti: Hala öldü, babaanne şikayetçi olmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.