Kardeşlerini tehdit ederek istismar eden abiye tahliye

Diyarbakır'da iki kardeşini tehdit ederek cinsel istismara maruz bırakan abi Emin Ö. tahliye edildi. Mahkeme heyetinin gerekçesi tutukluluk süresi ve delillerin toplanmış olması.

Gündem 24 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Diyarbakır Adliyesi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan D.Ö. ile A.Ö. iki yıl önce  o dönem 26 yaşında olan üvey abileri Emin Ö.’yü annelerine şikayet etti. Biri 14 diğeri 15 yaşında yaşında olan çocuklar abileri tarafından cinsel istismar ve tacizine uğradıklarını anlattı. Anne de bunu duyar duymaz jandarmaya gitti şikayetçi oldu. Emin Ö. gözaltına alınırken çocuklar da Çocuk İzleme Merkezi’ne (ÇİM) sevk edildi. Burada psikolog ve pedagog eşliğinde ifadeleri alınan çocuklar, anneye teslim edildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Emin Ö., suçlamaları reddedip, “Ben yapmadım, kabul etmiyorum” dedi. Emin Ö., ‘Çocuğa nitelikli cinsel istismar’ suçlamasıyla çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Emin Ö. hakkında dava açıldı. Davanın 4’üncü duruşmasında sanık Emin Ö. ve babası A.Ö. hazır bulunurken, anne S.S. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) ile katıldı. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, mağdurlar D.Ö. ve A.Ö.’nün sanık Emin Ö. ile babalarının aynı annelerinin ayrı olduğunu yazdı. Çocukların abilerine iftira atmalarını gerektiren hiçbir şey olmadığını söyleyen savcı, Emin Ö.’nün iki kardeşini de tehdit ettiğini ve birden fazla kez zincirleme şekilde istismar ettiğini belirtti. Sanık Emin Ö.’nün tutukluluk halinin devam etmesi istendi ancak mahkeme heyeti Emin Ö.’yü tahliye etti.

Heyetin gerekçesi kardeşlerini tehdit ederek cinsel istismara maruz bırakan Emin Ö.’nün tutuklu geçirdiği süre ve delillerin toplanmış olmasıydı. Şimdi Emin Ö. duruşmaları takip şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ender Saraç'ın 'oğluna cinsel istismar' davasında şok anneden geldi: Olmamış böyle şeylerEnder Saraç’ın ‘oğluna cinsel istismar’ davasında şok anneden geldi: Olmamış böyle şeyler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.