Orman yangınları iki şehirde daha kendini gösterdi

Orman yangınları dün kendini hem Adana'da hem de Diyarbakır'da gösterdi. Yangınlar kontrol altına alınırken 2 günde 4 bin 80 hektarın küle döndüğü Çanakkale'de soğutma çalışmaları sürüyor.

Çevre 26 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Türkiye havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarıyla da mücadele etmeye başladı. Önceki gün Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde alevlere karşı yoğun bir söndürme çalışması başlatıldı. Sabaha karşı çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayılınca söndürmek için itfaiye ekipleri devreye girdi. Orman İşletme Müdürlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi, jandarma ve köylülerin de desteğiyle saat 12.00 sıralarında kontrol altına alınan yangın nedeniyle 50 hektar alan zarar gördü.

Adana’daki orman yangını sarp arazilerde sürdüğü için havadan müdahale edildi.

Aynı gün Adana’nın Feke ilçesindeki ormanlık alanı da alevler sardı. Menge Mahallesi Koçyazı Mevkisi’nde bulunan ormanda sabah saatlerinde başlayan yangına müdahale etmek için Kozan Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 4 arasöz ile Feke Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 8 arasöz sevk edildi. Sarp araziyi saran alevlere öğle saatlerinde havadan da müdahale edildi ve yangın, saat 14.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yangına, 10 yangın söndürme aracı, 2 uçak, 6 helikopter, 1 traktör, 2 su tankı, 7 ilk müdahale aracı pikap, 120 yangın personeli, 46 yangın mükellefi, 9 jandarma personeli müdahale etti.

Çanakkale’deki orman yangınında 4 bin 80 hektar küle döndü.

Çanakkale’de iki gün süren orman yangını ise nihayet önceki gün kontrol altına alınmıştı. 4 bin 80 hektarlık alan küle dönerken alevlere havadan ve karadan müdahale edildi. Küle  dönen alanların 2 bin 650 hektarı ormanlık, bin 430 hektarı tarım alanı olarak belirlendi. Öte yandan bölgede soğutma çalışmaları ise 700 araç ve 3 bine yakın personelle karadan devam ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.