Bismil’de arazi çatışması: 9 ölü

Diyarbakır'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga eden 2 aile silaha sarıldı. Kavgada ateşlenen silahlar 9 kişiyi öldürürdü. Şüpheliler ise aranıyor. Öte yandan iki aileyi uzlaştırmak için daha önce çevredeki insanların da araya girdiği öğrenildi.

Gündem 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki iki köy arasında bulunan bir araziyi iki aile paylaşamadı ve bu nedenle de kan döküldü. Geçmişte de bu arazi nedeniyle arasında husumet olan iki aile söz konusu arazide silaha sarıldı ve 8 kişi ölürken 3 kişi de yaralandı. Yaralılar Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi ancak burada bir kişi daha yaşamını yitirince ölenlerin sayısı 9’a çıktı.

Arazinin ortasında silahlar konuştu ve 9 kişi öldü.

Diyarbakır CHP İl Başkanı Abdullah Atik, 10haber.net’e konuştu ve daha önce de yaşanan bu anlaşmazlığı çözmek için iki aileyle görüştüklerini ancak çözüme kavuşturamadıklarını söyledi. Atik, “Bir musibetin çıkmaması için birçok insan araya girdi ama kimseyi dinlemediler en son da böyle bir vahşet yaşandı” dedi.

Olay yerine gelen askerler mermileri aradı.

İki köy arasındaki 140-150 dönümlük arazi için yaşanan olaya ilişkin Diyarbakır Valiliği de bir açıklama yaptı ve “Olayda yaralanan M.A. ve A.A. adlı vatandaşlarımız hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Olaya karıştığı değerlendirilen bir araç ve içindekilerin yakalanması yönünde çalışmalar devam etmektedir. Olayda kullanılan silahlar ele geçirilmiş olup, güvenlik güçlerimizce karadan ve havadan geniş çaplı güvenlik önlemleri alınmıştır” dedi.

9 kişinin ölümüne neden olan arazide yangın çıktı.

Öte yandan arazide de yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Dövdüğü kadın ailesinin yanına kaçtı ama orada da buldu: 2 ölüDövdüğü kadın ailesinin yanına kaçtı ama orada da buldu: 2 ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.