‘Olay var toplanın’ çağrısıyla toplandılar, bir ölü bir yaralıyla dağıldılar

Kocaeli'de geçen yıl Emrah Akkuş'un ölümüyle sonuçlanan kavgaya "olay var, toplanın" diyen arkadaşlarının çağrısıyla gitmişler. Şimdi müebbetle yargılanıyorlar ve hepsi başka başka ifade vermiş.

Gündem 19 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Kocaeli’de geçen yıl Emrah Akkuş sokakta çıkan bir kavgada öldürülmüştü. Cinayetle biten kavgaya dair iddianame tamamlandı ve burada olayın aslında bir önceki gün eğlence mekanında çıktığı belirtildi. Buna göre Emrah Akkuş 18 Ekim 2022’de bir eğlence mekanında kavgaya karışmıştı ve mekanın işletmecisi Abdullah Ay ile aralarında husumet oluşmuştu.

Bu kavganın ertesi günü yani 19 Ekim 2022’de Abdullah Ay arkadaşları Ömer Koç ile Çağrı Topbaş’ı arayıp “Olay var, toplanın” dedi. Ay’ın yanına giden arkadaşları sokak sokak Emrah Akkuş’u aradı ve sonunda ona değil ama arkadaşlarına denk geldiler.

İki grup arasında ‘omuz attın’ kavgası çıkınca bundan Emrah Akkuş’un da haberi oldu ve o da kavganın olduğu sokağa gitti. Burada Mehmet C. isimli biriyle Emrah Akkuş arasında yeni bir kavga daha yaşandı ama Abdullah Ay ile arkadaşlarının yanında silah vardı. Silaha davrandılar; hem Emrah Akkuş, hem de Mehmet C. vuruldu: Emrah Akkuş öldü, Mehmet C. yaralı kurtuldu, saldırganlar da kaçtı.

Saldırganların ilk durağı Abdullah Ay’ın sevgilisi N.A.’nın eviydi. Silahları beze saran saldırganlar bunları N.A.’ya teslim etti, kanlı kıyafetlerini de değiştirip eğlence mekanına gitti. Ancak o sırada N.A.’nın evine polisler geldi; N.A: polislere silahları teslim etti. Üstelik gözaltındayken de evinde arama yapıldı ve saklanmış mermilerle sanıklara ait kanlı kıyafetler bulundu. Şimdi N.A. da ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan yargılanıyor.

İddianamede Emrah Akkuş’un vücudunda 15 adet mermi giriş çıkışı olduğu belirtiliyor. Abdullah Ay, Ömer Koç ve Çağrı Topbaş bu yüzden tasarlayarak adam öldürmekten yargılanıyor ve savcı haklarında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet istiyor. Mehmet C.’yi ‘Silahla yaralama’ suçu ndan yargılanıyorlar. Bundan da 4,5 yıla kadar, silahların ruhsatsız olması nedeniyle de ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçu kapsamında üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor.

Ateş ettiklerini itiraf ettiler

Abdullah Ay savcılıktaki ifadesinde aralarında husumet olduğunu söylediği Emrah Akkuş’un arkadaşlarıyla sokakta çarpıştıklarını, kavganın öyle çıktığını ileri sürmüş. Emrah Akkuş’un gelmesiyle olayların bir anda büyüdüğünü anlatmış ve “Pişmanım” demiş.

“Abdullah beni arayarak ‘Mevzu var gel’ dedi” diyen diğer sanık Çağrı Topbaş ise Abdullah Ay’ın kendisine silah verdiğini, Emrah Akkuş’un da o sırada yanlarına geldiğini söylemiş. Çağrı Topbaş’ın anlatımına göre Emrah Akkuş’a ilk ateş eden Ömer Koç: “Akabinde ben ve Abdullah da hatırlamadığım şekilde Emrah’a ateş ettik. Öldürme kastım bulunmamaktadır. Bir anlık gelişen sinirle olay meydana gelmiştir, pişmanım.”

Ömer Koç ise olay günü Abdullah Ay’ın yanına tesadüfen gittiğini savunmuş. Emrah Akkuş’un mekanda yanlarına geldiğini söyleyen Ömer Koç “Bize ‘Benim adım Emrah Akkuş, beni tanıyor musun?’ dedi. Elini beline attığı esnada silah çıkartacağı düşüncesiyle üzerimde bulunan silahla önce yere daha sonra Emrah’ın ayağına ateş ettim. Diğer sanıkların da ateş etmesiyle maktulün öldüğünü öğrenmiş oldum. Kendimi korumak amacıyla ateş ettim, pişmanım. Öldürme kastım yoktu” demiş.

Evinde sanıkların olayda kullandığı silahlar, mermiler ve kanlı kıyafetler bulunan N.A. ise “Abdullah eski erkek arkadaşım. Olay günü başına işler geldiğini söyleyerek eve geldi. Eve daha önce kısmen tanıdığım ve tanımadığım kişilerle geldi. Silahları çıkartıp saklamamı söyledi. Ben de ne yapacağımı bilmeden söylediklerini tereddüt halinde kısmen yaptım. Olaydan haberdar değildim” diye konuşmuş.

“Haydi toplanın gidiyoruz” dedikleri olay işte bu. 8 Ocak 2024’te Kocaeli 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacaklar ve bakalım “olay” bu kez nasıl sonuçlanacak, onları nereye götürecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.