Karısını öldürdü, ‘Büyü yapmışlar, yoksa o beni öldürecekti’ dedi

Şanlıurfa'da beş aylık hamile kadın eşi tarafından uyurken öldürüldü. Eşi Ahmet Uzun ilk ifadesinde olay için önce kaza dedi, ilerleyen saatlerde ise itiraf etti: Bana canavara bakar gibi bakıyordu, korktum, öldürdüm.

Gündem 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Çömlekçi Mahallesi’nde Uzun ailesinin evinde dün gece saatlerinde silah sesi yükseldi. Mahalleyi inleten sesi duyanlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi ve eve gelen ekipler kapıyı açtıklarında evde beş aylık hamile Fidda Uzun’un hareketsiz yatan bedeniyle karşılaştı. Yapılan kontrolde kadının öldüğü tespit edildi.

Fidda Uzun evliydi, ama eşi Ahmet Uzun evde değildi. Ekipler çevreye bakınınca Ahmet Uzun’un evin arka bahçesinde olduğunu gördü. Elinde de tüfek vardı. Kadın morga kaldırıldı, Ahmet Uzun ise İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Uzun ilk ifadesinde tüfeği asmaya çalışırken yanlışlıkla eşini vurduğunu söyledi. Ancak olay geç saatlerde yaşanmasından şüphelenen jandarma ekipleri sorguya devam etti ve katil suçunu itiraf etti. Ahmet Uzun’un anlatımına göre eşiyle bir yıl önce severek evlenmişlerdi ve bir sorunları yoktu ama sadece evin dışındayken. Katilin ifadesine göre eve girdikleri an eşiyle arasında huzur kalmıyordu ve sürekli kavga ediyorlardı. Son günlerde ise evde çok sayıda muska ile Arapça yazı olan kağıt parçaları buluyorlardı. “Bize büyü yapılmış” diyen Ahmet Uzun olay gecesi uyurken bir an uyandığını ve yanında yatan eşinin kendisine canavara bakar gibi baktığını gördüğünü söyledi: “Beni öldüreceği düşüncesiyle ateş ederek öldürdüm.”

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ahmet Uzun çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hastane otoparkında kadın cinayeti: Kendini de vurduHastane otoparkında kadın cinayeti: Kendini de vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.