Karısını iki ayda iki kez fidye için kaçırdılar

Suriye'den gelerek Adana'ya yerleşen Salih İsmail dört ay önce evlendi. İsmail'in eşi iki ayda ikinci kez kaçırıldı.

Gündem 21 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Filmlere konu olacak olay Adana’da yaşandı. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Adana’ya gelen tarım işçisi 22 yaşındaki Salih İsmail dört ay önce 18 yaşındaki Dilan İsmail’le evlendi. İddiaya göre Dilan İsmail iki ay önce sokak ortasında kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.

Kaçıranlar 20 bin dolar fidye istedi. Çaresiz kalan İsmail polise haber vermeden düğün takılarını bozdurdu, fidyeyi ödedi. Birkaç gün sonra Dilan İsmail serbest bırakıldı. Çaresiz adam genç kadının konuyla ilgili hiçbir şey anlatmadığını söyledi.

İddiaya göre genç kadın geçen hafta çöp atmak için dışarı çıktığında yine kaçırıldı. Kaçıranlar bu kez 25 bin dolar fidye istedi. Çaresiz kalan İsmail durumu artık polise bildirdi. Polis de genç kadını bulmaya çalışıyor.

Eşini özlediğini söyleyen Salih İsmail “Ona bir şey yaparlar diye korkuyorum” dedi. Dilan İsmail’in eniştesi Şiyar Bilgiç de “Baldızımın da nerede olduğunu bilmiyoruz. Bize mesaj attılar, ‘kız Almanya’da şu anda’ dediler, ama doğru mu söylüyorlar bilemiyorum, baldızımın da hayatından endişe ediyoruz” diye konuştu.

Çocuk kaçırıp fidye istemişti... 'İyi hal' indirimliyle tahliye kararı verildiÇocuk kaçırıp fidye istemişti… ‘İyi hal’ indirimliyle tahliye kararı verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.