Kars’ta kurunun yanında yaş da donuyor : ‘Eksi 15’te bebeği, hastası bu çileyi çekiyoruz’

Kars’ta merkezi sistem bulunan TOKİ konutlarındaki 700 evin doğalgazı kesildi. Gerekçe bazı dairelerin faturalarını ödememesi. 10Haber’e konuşan mağdur Nesip Kerimoğulları “Eksi 15’te yaşlısı, hastası bu çileyi çekiyoruz” dedi.

Gündem 22 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kars’ta hava sıcaklığı -15 derecenin altında ama Bayrampaşa ve Atatürk mahallelerinde 700 konutta doğalgaz kesik. Çünkü TOKİ konutlarında merkezi kombi sistemi kullanılıyor ve bazı daireler faturayı ödemeyince tüm bloğun doğalgazı kesiliyor.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp yaşanan mağduriyetle ilgili yetkililere çağrıda bulundu.

BOTAŞ ve Enerji Bakanlığı’ndan doğalgazın açılmasını isteyen Alp şunları söyledi:

“Şu an TBMM’de 2024 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Ben de Kars milletvekili olarak bütçeyi başından sonuna takip etmeye gayret ediyorum. 11 trilyonun üzerinde bir bütçe büyüklüğü var. Fakat Kars’ta Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde 700 konutun doğal gazı maalesef kesik. Devlet vatandaşını soğukta bırakamaz. BOTAŞ, Enerji Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum; zemheri ayında, aralık soğuğunda yaşlılarımız, hastalarımız var. Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa Mahallesi’nde 700 konutun doğal gazını açın.”

Eski doğalgaz sayacını yenilemeyene ceza geliyorEski doğalgaz sayacını yenilemeyene ceza geliyor

Mağdurlardan Nesip Kerimoğulları: Geceleri perişan oluyoruz

10Haber’e konuşan Bayrampaşa Mahallesi Muhtarı Nesip Kerimoğulları altı yıl önce teslim edilen TOKİ konutlarındaki sekiz blokun doğalgazının kesik olduğu, her blokta 30 aile oturduğunu söyledi. Kerimoğulları yaşadıkları mağduriyeti şöyle anlattı:

“Bloklarda 30 aile oturuyor. Bir aile faturayı ödememiş, bütün binanın doğalgazı kesiliyor merkezi sistem olduğu için. Bizim mağduriyetimiz bu. Benim doğalgazım da kesik. Kars’ın iklimini biliyorsunuz. Vatandaşın 90 yaşındaki yaşlısı, bebesi, hastası bu çileyi çekiyor. Burada hava -10, -15 arasında değişiyor. Geceleri çok soğuk oluyor, perişan oluyoruz.”

Bedava doğalgaz sınırının aşılması enflasyonu 1,58 puan yükselttiBedava doğalgaz sınırının aşılması enflasyonu 1,58 puan yükseltti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.