Kartepe’de oyun için lastik kızakla kayarken pistten çıkan kadın öldü: Tel örgülerde açıklık var mıydı?

Kartepe'de kayarken beş metre yüksekten düşen Tuğba Paloluoğlu kaldırıldığı hastanede öldü. Yakınları işletmeyi suçlarken işletme sahibi 'Buradan giderken iyiydi. Ne olduysa ambulansta oldu' dedi.

Gündem 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kartepe'de kayak yaparken ölen Tuğba Paloluoğlu.

Kocaeli’nin ünlü kayak merkezi Kartepe’de 14 Ocak günü acı bir olay yaşandı. Üç çocuk annesi 50 yaşındaki Tuğba Paloluoğlu hafta sonunda ailesiyle güzel vakit geçirmek için Kartepe’de bir tesise gitmişti. Burada otellerin yan tarafında oluşturulan minik bir oyun alanında şambrelle kayan kadın aniden pistten çıktı ve beş metre yüksekten düştü.

Ağır yaralanan Tuğba Paloluoğlu yakınları ve işletmeciler tarafından bulunduğu yerden kurtarıldı, gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan kadın yaşam mücadelesini kaybetti. Yapılan otopsi sonucunda kadının çoklu kaburga kırıklarına bağlı yaralanma sonucu öldüğü saptandı.

Talihsiz kadının oğulları işletmeden şikayetçi, çünkü pist bile olmayan ve çocuklar kızak kaysın diye oluşturulan alanın yanındaki tel örgülerde açıklık olduğunu, yeterli güvenlik önlemi alınmadığını iddia ediyorlar. Savcılık da şikayet üzerine ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçlamasıyla işletme sahibi ve sorumlu çalışanlar hakkında soruşturma başlattı.

Tuğba Paloluoğlu’nun oğullarından Murat Yaşık annesinin ölümünde ihmal olduğu iddiasında; tellerin yırtık olduğu bize söylenmedi diyor.

Ölen kadının yakınları tel örgülerdeki açıklık nedeniyle işletmeden şikayetçi oldu.

Tuğba Paloluoğlu’nun beraber yaşadığı kardeşiyse tesiste ne güvenlik ne de kurtarma ekibi olduğunu söylüyor ve yaşanan kazadan sonra tel örgünün yerine yatak konduğunu anlatıyor: “Yasal olarak orayı işleten kimse, kime ucu dokunuyorsa peşini kesinlikle bırakmayacağız.”

Pisti işleten Sis Dağı firması ise tellerde herhangi bir açıklık olmadığını, yaşanan olayda tesisin herhangi bir ihmali olmadığını öne sürdü. “Kadın şambrelle kayarken tellere çarptı. Tellerin üstünden aşağıya uçtu. Tellerde herhangi bir açıklık yok” diyen işletme sahibi yaralı kadına ilk müdahaleyi kendilerinin yaptığını ve gidene kadar da sağlık durumunun iyi olduğunu savundu. “Bulunduğu yerden battaniyeye sarıp taşıdık. Restoranda sandalyede oturdu, kendisiyle konuştuk. Bilinci yerindeydi. Ne olduysa ambulansa bindikten sonra olmuş” diyen işletme sahibi tesiste bir ihmal olmadığını, uyarı levhalarının da bulunduğunu tekrarladı.

Yine yolcu otobüsü yine katliam gibi kaza: Dokuz ölüYine yolcu otobüsü yine katliam gibi kaza: Dokuz ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.