Yazar Funda Demir’in kızı: Cinayetten önce annem hep babamı sordu

İki yıl önce boşandığı eski eşi Mustafa Çapar'ı çocuklarıyla yaşadığı evinde bıçakla boğazını keserek öldüren yazar Funda Demir'in kızı cinayetten önce annesiyle yaptığı konuşmayı anlattı.

Gündem 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İstanbul, Beşiktaş Akat Mahallesi’nde yaşayan yazar Funda Demir, eski eşi Mustafa Çapar’ı ekmek bıçağıyla öldürmek suçlamasıyla tutuklu ve iddianamenin hazırlanmasını, yargılanmayı bekliyor. 8, 16 ve 19 yaşlarında 3 çocuğu olan 22 yıllık evli Funda Demir (47) ve Mustafa Çapar (49) çifti iki yıl önce boşanmıştı. Çapar, 28 Eylül 2023 Perşembe günü akşam saatlerinde boşandığı Demir ve çocuklarının evine gitmişti. Çapar ve Demir arasında çocuklar uyuduğu sırada tartışma çıkmış, tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce Funda Demir eline aldığı ekmek bıçağıyla eski eşini boğazından yaralamış, Çapar olay yerinde hayatını kaybetmişti.

İhbar üzerine olay yerine giden polisler Funda Demir’i elindeki bıçakla birlikte gözaltına almıştı. Yaşanan olayın ardından Demir emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Funda Demir’in oğlu M.Ç (16) olayla ilgili ifadesinde “Annem, babam ve kardeşimle evdeydik. Uyumak için odamıza geçtik, salondan bağrışma sesleri geldi. Salona geçmek istedim, annem kapıyı kapattı, neden kavga ettiklerini bilmiyorum” demişti. “Bu bir şeref meselesi” diyen Funda Demir ise susma hakkını kullanmıştı.

Cinayet ‘geliyorum’ demiş: Aylar önce bıçakladı, tahliye olunca öldürdüCinayet ‘geliyorum’ demiş: Aylar önce bıçakladı, tahliye olunca öldürdü

‘Annem terapiye gideceğini söylemişti’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Funda Demir’in kızı E.Ç.’nin de ifade verdiği ortaya çıktı. Genç kız ifadesinde olay günü annesiyle alışveriş merkezine gittiklerini, kendisine telefon alındığını söyledi.

Daha sonra kahve içtiklerini söyleyen genç kız annesinin kendisine sık sık babasını sorduğunu, psikolojisi iyi olmayan annesinin terapiye başlamayı düşünüyorum dediğini aktaran E.Ç. iki saatlik görüşmeden sonra ayrıldıklarını ve arkadaşlarıyla buluşmaya gittiğini anlattı.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre babasının öldüğünü kardeşi M.Ç’nin aramasıyla öğrendiğini söyleyen E.Ç. anne ve babasının daha önce kavga etmediklerini, annesine ait evin kira ve masraflarını babasının ödediğini, kendisine de annesiyle sık görüşmesini tavsiye ettiğini belirtti.
Olay günü daireye ilk giren site güvenlikçisi ise yerde kanlar içinde yatan Mustafa Çapar’a müdahale ettiğini, kanayan bölgeye tampon yaptığını, o sırada Çapar’ın nabzının atmakta olduğunu söyledi.

Evin erkek çocuğu M.Ç’nin de polisler geldiğinde “Anne ne yaptın, mahvettin bizi. Seni öldüreceğim” diyerek annesinin üzerine yürüdüğü, araya polis memurlarının girdiği öğrenildi.

Bir cinayet iki iddia: Tecavüz ve define avcılığıBir cinayet iki iddia: Tecavüz ve define avcılığı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.