Kayıp ekonomist Berzeg vakasında bir umut: Köpeği 74 gün sonra eve döndü!

17 Haziran’da köpeği Tina ile birlikte çıktığı yürüyüşten beri haber alınamayan ekonomist Korhan Berzeg için umutlar tükenirken, Tina eve geri döndü. Arama timleri şimdi Tina ile birlikte Berzeg’in izini sürecek.

Gündem 30 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Balıkesir’in Gönen ilçesinde, köpeği ‘Tina’ ile 17 Haziran’da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg’i arama çalışmaları sürerken önemli bir gelişme yaşandı. Seksen üç yaşındaki Korhan Berzeg’in yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’, eve döndü.

ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem ‘Asya Direktörü’ olarak çalışan ve emekli olup, İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, mayıs ayında İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesinin kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki evine geldi. 17 Haziran’da, eşi kahvaltı hazırlarken, telefonunu bırakıp Doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg, geri dönmemişti.

Aramalar dört koldan sürdürülüyor

Kayıp ihbarı üzerine bölgede, Bursa Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Balıkesir Jandarma Komando, Jandarma Asayiş, Jandarma Olay Yeri İnceleme (OYİ), Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri, AFAD, UMKE, AKUT, GÖNDAK ve SAR ekipleri ile iz takip ve kadavra köpekleriyle kapsamlı bir arama başlatılmış ve 250 kilometrelik alan dron ve İHA’lar kullanılarak taranmıştı.

Bu yoğun arama mesaisine rağmen sonuç alınamamış ve tam da Berzeg’i bulmaya dair umutlar azalmışken, herkese umut olan bir gelişme yaşandı.

Korhan Berzeg’in kaybolduğu gün yanında bulunan Doberman cinsi eğitimli köpeği 74 gün sonra Armutlu Mahallesi’ndeki eve döndü. Yetkililer, köpeğin geldiğini aileye söylediklerini, ailenin de Gönen’e gelmek üzere İstanbul’dan yola çıktığını belirtti.

Bir ipucu: Tina’nın üzerinde çamur yok

Tina’nın, Armutlu Mahallesi’nin üst kısmında yer alan ve villaların bulunduğu ormanda, vatandaşlar tarafından bulunduğu ve Berzeg’in o bölgede oturan aile dostuna haber verildiği öğrenildi. Berzeg’in aile dostunun haber verdiği Armutlu Mahallesi Muhtarı Hamit Erman tarafından jandarmaya teslim edilen köpek evine getirilirken, haber verilen Korhan Berzeg’in eşi Angela Berzeg de (80) iki komşusu ve avukatları ile birlikte İstanbul Büyükada’daki evinden Gönen’e geldi.

Angela Berzeg tarafından teşhis edilen ve 74 günden bu yana Kayıp olan Doberman cinsi köpeğin, sağlığının yerinde, bakımlı ve temiz olduğu, üzerinde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur olmadığı görüldü.

Öte yandan Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Komando Timleri ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin yarın sabah, Tina ile birlikte iz süreceği ve Korhan Berzeg’i arama çalışmalarını yoğunlaştıracağı belirtildi.

Berzeg için MİT dahil herkes seferber oldu: Bilgisayarlar açıldı, 20 kişinin ifadesi alındıBerzeg için MİT dahil herkes seferber oldu: Bilgisayarlar açıldı, 20 kişinin ifadesi alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.