Kayıp Suriyeli kadını Suriyeli komşusu öldürmüş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kaybolduğu bildirilen Suriye uyruklu R.Z.'nin komşusu H.K. tarafından sopayla öldürüldüğü ve üstündeki ziynet eşyası alındıktan sonra cesedinin sulama kanalına atıldığı ortaya çıktı. Zanlı tutuklandı.

Gündem 3 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Suriye uyruklu R.Z. isimli kadının kaybolduğu haberinin ardından başlayan arama çalışmaları korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.

26 Ağustos’ta R.Z.’nin ailesi kadının kaybolduğunu fark ederek hemen polise başvurdu. İskenderun polisi kayıp kadını bulmak için kapsamlı bir çalışma başlattı ve güvenlik kameralarını dikkatle inceledi.

Yapılan araştırmalar sonucunda bölgede motosikletle dolaşan bir kişinin izine rastlandı. Bu kişinin kadının komşusu olan Suriye uyruklu H.K. olduğu belirlendi. H.K. emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Cesedi sulama kanalına atmış

H.K. polis sorgusu sırasında cinayeti işlediğini itiraf etti. R.Z.’yi evine çağırarak ona sopayla saldırdığını ve başına defalarca vurduğunu açıkladı. Katil zanlısı kurbanın dört bilezik, bir kolye, bir bileklik, üç yüzük ve beş küpesini gasp ettikten sonra cesedi bir örtüye sararak Modernevler Mahallesi’nde maden ocağı yakınlarındaki sulama kanalına attığını söyledi.

Polis şüphelinin ifadesi doğrultusunda bölgedeki sulama kanalında R.Z.’nin cesedini buldu. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından kadının cesedi otopsi için morga kaldırıldı ve ardından ailesine teslim edildi.

Cinayet zanlısı H.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Suriye uyruklu kadının trajik ölümü ve cinayet zanlısının işlediği vahşet bölgedeki güvenlik endişelerini yeniden gündeme getirdi.

11 yaşındaki Suriyeli çocuk asansörde sıkışıp ölmüştü: İki kişiye dava açıldı11 yaşındaki Suriyeli çocuk asansörde sıkışıp ölmüştü: İki kişiye dava açıldı

Metroda Suriyeli çocuğu döven saldırgan tutuklandıMetroda Suriyeli çocuğu döven saldırgan tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.