Van kayıp üniversiteli Rojin’i arıyor: Telefonu ve kulaklığı göl kıyısında bulundu

Van Gölü sahilinde cep telefonu ve kulaklığı bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için aramalar devam ediyor. Kabaiş 27 Eylül akşamı kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Gündem 29 Eylül 2024
Fotoğraf: Rojin Kabaiş'in kaybolmadan önceki son görüntüleri.

Van’da 27 Eylül’de kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için başlatılan aramalar devam ediyor. Van Gölü sahilinde Kabaiş’e ait cep telefonu ve kulaklık bulunmasının ardından ekipler arama çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan Kabaiş 27 Eylül akşamı yurdun yemekhanesinde akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmış, geri dönmemişti. Arkadaşlarının kendisine ulaşamaması üzerine ertesi gün saat 12.00 civarında durum polis ekiplerine bildirildi. Yapılan incelemelerde Kabaiş’in o akşam saat 18.30 sularında Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamak amacıyla gitmeyi planladığı, bir arkadaşına birlikte gitmeyi teklif ettiği, ancak olumsuz yanıt aldığı ortaya çıktı.

Dün Kabaiş’in arkadaşları tarafından başlatılan aramalarda Van Gölü sahilinde Kabaiş’e ait olduğu düşünülen cep telefonu ve kulaklığı bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye birimlerinin katılımıyla gölde tekne ve botlarla arama çalışmaları başlatıldı. Güvenlik şeridi çekilen bölgedeki aramalar sürerken Kabaiş’in ailesi de olay yerine geldi.

Rojin Kabaiş’in kaybolmadan üç gün önce üniversiteye başladığı ve yurtta yeni kalmaya başladığı öğrenildi.

Marmaris'te 8 gün önce geziye çıkan Rus turist kaybolduMarmaris’te 8 gün önce geziye çıkan Rus turist kayboldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.