Kayseri’de elektrik akımına kapılan işçi yaşamını yitirdi

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde dere yatağı ıslahında çalışan 34 yaşındaki Sedat Yılmaz elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Cenazesi otopsi için hastaneye gönderildi.

Gündem 12 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Kayseri Yahyalı'da dere yatağı ıslahında çalışan 34 yaşındaki Sedat Yılmaz elektrik akımına kapılarak can verdi. / Fotoğraf: DHA

Kayseri Yahyalı’da 34 yaşındaki Sedat Yılmaz dere yatağı ıslahı çalışmaları sırasında talihsiz bir kazada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Geride acılı bir aile ve sarsılmış çalışma arkadaşları kaldı.

Sedat Yılmaz sabahın erken saatlerinde Yahyalı’nın Kapuzbaşı Mahallesi’nde çalışmaya başlamıştı. Dere yatağı ıslahı işi bölgede sıklıkla karşılaşılan bir çalışmaydı. Ancak bu iş Yılmaz için son iş gününe dönüşecekti. Öğle saatlerine doğru o ve çalışma arkadaşları bir süre dinlendikten sonra yeniden işe koyuldu. O sırada henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı Sedat elektrik akımına kapıldı.

Yılmaz’ın bir anda yere yığılmasıyla büyük panik yaşandı. İş arkadaşları hemen yardıma koştu, fakat ne yapacaklarını bilemeden çaresizce durumu izlediler. İçlerinden biri hızla yetkililere haber verdi.

Soruşturma başlatıldı

Kısa sürede olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede Sedat Yılmaz’ın hayatını kaybettiği belirlendi. O an olay yerindeki herkesin yüzünde aynı çaresizlik ve üzüntü vardı. İş arkadaşları gözyaşları içinde Yılmaz’ın cansız bedenine bakarken yaşananları anlamlandırmaya çalışıyorlardı.

Yılmaz’ın cansız bedeni gerekli incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Kayseri Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Yetkililer olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Özellikle Yılmaz’ın elektrik akımına nasıl kapıldığı ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığı mercek altına alındı.

İş cinayetleri bitmiyor: Üç işçi 12'nci kattan düşerek yaşamını yitirdiİş cinayetleri bitmiyor: Üç işçi 12’nci kattan düşerek yaşamını yitirdi

Yine bir iş cinayeti: İnşaatın dördüncü katından düşen işçi hayatını kaybettiYine bir iş cinayeti: İnşaatın dördüncü katından düşen işçi hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.