‘Kaza kurşununa kurban gitmek’ dedikleri: Yürürken ölüyordu, refleksi kurtardı

Avcılar'da motorsikletli iki kişi yan yana bulunan dükkanlara kurşun yağdırdı. Saldırı gerçekleşirken telefonla konuşarak kaldırımda yürüyen bir kişi vurulmaktan son anda kendini yere atarak kurtuldu. 

Gündem 23 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Kurşunlanma anının kamera görüntüleri.

Türkiye’de son yıllarda silahlı saldırıların sayısında gözle görülür bir artış yaşanıyor. İçişleri Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre, ülke genelinde silahlı saldırı vakalarının sayısı yüzde 18 oranında arttı. Özellikle büyükşehirlerde yaşanan bu tür olaylar vatandaşların güvenlik endişelerini de arttırıyor.

Endişelenmekte haksız da sayılmazlar. İstanbul’un Avcılar ilçesinde dün gerçekleşen olayda kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, motosikletle sokağa girerek yan yana bulunan bir kuyumcu ve cep telefonu dükkanına silahlı saldırıda bulundu.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde saldırı sırasında kaldırımda yürüyen bir kişinin telefonla konuştuğu sırada kendisini yere atarak kurşunlardan son anda kurtulduğu görüldü.

İstanbul'da baba ve oğluna silahlı saldırı: Baba öldü, çocuk yaralıİstanbul’da baba ve oğluna silahlı saldırı: Baba öldü, çocuk yaralı

Saldırının haber verilmesiyle olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, güvenlik amacıyla sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Yapılan incelemelerde, iki iş yerine toplam yedi merminin isabet ettiği belirlendi.

Saldırganlar, olay yerinden motosikletle kaçmayı başarırken polis ekipleri saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi ve tanık ifadelerinin alınmasıyla birlikte saldırganların kimliklerinin tespit edilmesi bekleniyor.

Herkesin siniri burnunda, eli tetikte: Basit bir yol verme tartışması silahlı çatışmaya dönüştü, altı yaralı varHerkesin siniri burnunda, eli tetikte: Basit bir yol verme tartışması silahlı çatışmaya dönüştü, altı yaralı var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.