Motosikleti devrilmiş, taşıdığı altınlar çalınmıştı: Kaza değil kurguymuş

Şanlıurfa’da kurye M.Ş. başka bir kuyumcuya teslim etmek üzere çalıştığı kuyumcudan 771 gram altın alarak yola çıktı, ancak yolda motosiklet devrildi ve iki kişi dökülen altınları alarak kaçtı. Soruşturmada kazanın kurgu olduğu ortaya çıktı.

Gündem 12 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri

Şanlıurfa’da kurye M.Ş. çalıştığı kuyumcudan başka bir kuyumcuya teslim etmek üzere 771 gram altın aldı. Teslim edeceği kuyumcuya beş yüz metre kala motosikleti devrildi. İki kişi de yola dökülen altınları alarak kaçtı.

Polisin soruşturmasında M.Ş.’nin kazayı bilerek yaptığı, anlaştığı kişilerin de arkadaşları olduğu ortaya çıktı. M.Ş tutuklanırken diğer şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Film sahnelerini aratmayan kurnazlık olayı 5 Şubat’ta Şanlıurfa Eyyübiye Çarşısı’nda yaşandı. İddiaya göre M.Ş. başka bir kuyumcuya teslim etmek üzere çalıştığı kuyumcudan 1 milyon 600 bin TL değerinde 771 gram altın aldı. Torbaya koyduğu altınlarla beş kilometre uzaklıktaki öteki kuyumcuya götürmek üzere yola çıkan M.Ş. hedefe varmaya 500 metre kala motosikletiyle kayarak devrildi.

'La Casa De Papel’ değil Gaziosmanpaşa: Salvador Dali maskesiyle kuyumcu soygunu‘La Casa De Papel’ değil Gaziosmanpaşa: Salvador Dali maskesiyle kuyumcu soygunu

Otomobilin altına girmekten son anda kurtulan M.Ş.’nin önceden anlaştığı iki arkadaşı ise kaza sırasında yola dökülen altın torbasını çalarak kaçtı. Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan kazadan sonra sağlık ekiplerince M.Ş. hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tedavisi tamamlanan M.Ş. polis merkezine götürüldü.

Kuyumcu Murat Taştan, altınlarının çalındığı bilgisi üzerine olay yerine geldi. Taştan bilgi aldığı M.Ş.’nin hareketlerinden şüphelenince ondan da şikayetçi oldu. Polis merkezinde ifadesi alınan M.Ş. bilerek kaza yaptığını ve altınları arkadaşı olduklarını belirttiği ismi açıklanmayan iki kişiyle çaldıklarını itiraf etti. Emniyetteki ifadesi üzerine nöbetçi mahkemeye çıkarılan M.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis güvenlik kamerası görüntülerinden belirlediği iki şüpheliyi yakalama için çalışma başlattı.

M.Ş.’nin kaza oyunu kurduğunu anlatan kuyumcu Murat Taştan şunları söyledi:

“Kurye altını çarşıdaki kuyumcu dükkanımızdan Eyyübiye Çarşısı’ndaki kuyumcuya götürecekti. İki dükkan arasındaki mesafe beş kilometre. Eyyübiye’deki dükkana 400-500 metre kala bu olay yaşandı. Görüntülerden de belli kuryenin oyun kurduğu; biz bunu polis ekiplerine de söyledik. ‘Bu arkadaş şüpheli duruyor’ diye. Polis ekibi arkadaşlar bunu merkeze aldı. Kamerada görünen diğer iki hırsız, hem otobüste hem de karşı taraftaki dükkandan aldığımız görüntüde de net görünüyor. Kurye kaza yaparak altınları önceden ayarladığı arkadaşlarına çaldırdı. Kamera görüntülerinde bu planın açıkça görüldüğünü polis ekiplerine ilettik. Altınlarımızın piyasa değeri 1 milyon 600 bin TL. Şebekenin başı yakalandı, ama diğer elemanlarının da bulunmasını istiyorum. Emniyetimize güveniyoruz ve bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz.”

Görevimiz Tehlike: Müze çatısında soygunGörevimiz Tehlike: Müze çatısında soygun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.