Görevimiz Tehlike: Müze çatısında soygun

Picasso ve Andy Warhol gibi sanatçıların tablolarının da yer aldığı 250 bin dolar değerinde yedi tablo... 32 yaşındaki bir hırsız ABD'deki bir müzenin çatısında aksiyon filmlerini aratmayacak bir operasyonla yakalandı. Tablolar iyi durumda.

Kültür Sanat 15 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Tarih 7 Ocak, sabah saat 5.45 sıraları… 32 yaşındaki Harpreet Singh ABD’nin Arizona şehrinde American Fine Art Inc isimli galerinin çatısında. Normal şartlarda yapması gerektiği gibi kapıdan girip çıkamıyor, çünkü Picasso ve Andy Warhol gibi sanatçıların tablolarını çaldıktan sonra polislerin geldiğini fark etti, kendini çatıya attı. Daha sonra polis operasyonuyla yakalandı. 

Aksiyon filmlerini aratmayan, çatılardan çatılara koşulan ve sanat eserlerinin çalındığı bu olayın ardından polis insansız hava aracı yardımıyla Singh’i tutukladı. Çalmaya çalışılan yedi sanat eserinin çatı ve komşu binaların çatılarına dağılmış olarak bulunduğu bildirildi. İlk raporlara göre çalmaya teşebbüs ettiği eserlerin değeri 250 bin dolar civarında. Ancak Arizona Müzesi daha sonra değerin daha da fazla olabileceğini bildirdi.

Olaya tanık olan mağaza sahibi Zach Friedman yaşananları yerel basına şöyle anlattı: “İnsanlar ‘Görevimiz Tehlike’deki gibi çatıda koşuyorlardı. İnanılmaz bir olaydı.”

Yapılan açıklamaya göre polis bu hırsızlık olayının daha büyük bir sanat hırsızlığı operasyonunun parçası olma ihtimalini de araştırıyor.

Midesi bulananların asla gitmemesi gereken müze açılıyorMidesi bulananların asla gitmemesi gereken müze açılıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.