Sancaktepe’de aile katliamı: Anne ile ağabey öldü, baba ile kız kardeş yaralandı
İstinaf, Başakşehir'de, yılbaşı gecesi sitenin asansöründe "Eros" isimli kediyi öldürdüğü gerekçesiyle yeniden yargılanan sanık İbrahim Keloğlan'a verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını onadı.
İbrahim Keloğlan, İstanbul Başakşehir’de yaşadığı sitede yılbaşı gecesi, asansörde gördüğü Eros’u tekmelemiş ve kaçmaya çalışan kediyi öldürmüştü. Keloğlan’ın kediye yönelik şiddet anları binadaki güvenlik kameralarına da yansımıştı.
Bunun ardından savcılık Keloğlan hakkında soruşturma başlatmış, 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.
Kendisinin de bir kedisi olduğunu belirten Keloğlan savunmasında, “stresli” olduğunu, “kendisini kaybederek kediyi öldürdüğünü” ve “pişman olduğunu” söylemişti.
Hakkında kamu davası açılan Keloğlan hakkında mahkeme 8 Şubat’ta Keloğlan hakkında “evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.
Mahkeme daha sonra “cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini” dikkate alarak 3 aylık bir indirim uygulamıştı.
Dava sonucu ise mahkeme, Keloğlan’ın daha önce hiç hüküm giymemiş olmasını ve duruşmadaki davranışlarını göz önünde bulundurarak “yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat meydana geldiği” gerekçesiyle, hükmün açıklanmasını geri bırakarak tahliye kararı vermişti.
Tahliye kararı sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu.
Bunun ardından 21 Şubat’ta Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İbrahim Keloğlan’la ilgili davanın yeniden görüleceğini duyurmuştu.
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bakan Tunç, “Karara karşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek karar kaldırılmıştır. Dava, mahkemesince yeniden görülecektir” demişti.
“Her canlının yaşam hakkının kutsal olduğunu” vurgulayan Bakan Tunç, Eros’un fotoğrafını da paylaştığı mesajında, hayvanlara yönelik kötü davranışların da karşısında olacaklarını söylemişti.
Küçükcekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi yeniden yargılamasında, sanığın “evcil hayvanı kasten öldürme” suçunu işlediği sabit olduğu gerekçesiyle 3 yıl hapse çarptırmıştı.
Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini takdiri indirim sebebi kabul eden mahkeme, cezayı 2 yıl 6 aya indirmişti.
Savcılık cezayı az bulması nedeniyle, sanık ile avukatı ise verilen cezayı fazla buldukları iddiasıyla bu karara itiraz etmişlerdi.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi (istinaf), Keloğlan’a, Küçükcekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesince “evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezası kararına ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.
Yerel mahkemenin hükmünde usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık, delilerde ve işlemlerde ise herhangi bir eksiklik olmadığına karar veren daire, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğunu ifade etti.
Eylemin doğru olarak nitelendirildiğini ve sanığa verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının kanuni bağlamda uygulandığını belirten daire, sanık, sanık avukatının ve cumhuriyet savcısının ileri sürdüğü nedenleri yerinde görmeyerek temyiz başvurusunu esastan reddetti.