Cinlerle korkutup tecavüz eden erkeği öldürmüştü: Tahliye edildi

Kendisini uzun süre 'cinler musallat olmuş, ailene zarar verecekler' sözleriyle korkutan Yusuf Evran'ı öldüren Z.T.'nin cezası belli oldu. Mahkeme cinayetin ağır tahrik altında işlendiğine kanaat getirip 10 yıl ceza ve tahliye kararı verdi.

Gündem 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Annesinin evinde tecavüz ettiği kadın Yusuf Evran'ı öldürmüştü. Mahkeme kadına 10 yıl hapis cezası verdi.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Yusuf Evran 27 Kasım 2021’de annesinin evinin tuvaletinde ölü bulunmuştu. Eve gelen sağlık ekipleri silahla vurulduğunu tespit etmişti ve polis de olayla ilgili çalışma başlatmıştı. Önce evde inceleme yapan polisler olayın öncesinde Yusuf’la son görüşenlerle de konuştu. Cinayet saatinden önce ve sonrasına ait telefon sinyalleri de incelendi. Bazı şüphelilerin ifadeleri alındı ve Yusuf’un kendisini hoca olarak tanıttığı, muska yazıp merhemler verdiği söylendi. Yine ifadelere göre bu yöntemle rahatsızlığı olanlarda iyi sonuçlar alındığını yayan Yusuf kadınlarla iletişime geçiyordu. Bu bilgilerle soruşturmanın seyri bu doğrultuda ilerledi. Araştırmanın ardından şüpheli olarak tespit edilen Z.T. adlı kadın ile babası Z.T. gözaltına alındı. Baba- kız mahkemece tutuklandı. Baba Z.T. ilk duruşmada tahliye edildi.

Dün Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde beşinci duruşma görüldü. Savcı mütalaasını açıkladı ve Z.T.’nin annesinin ölümünden sonra yaşadığı bunalım nedeniyle Yusuf Evran tarafından uzun süre cinlerle ve büyülerle korkutularak psikolojisinin bozulduğu belirtti. Mütalaaya göre Yusuf, Z.T.’ye ‘Sana üç harfliler musallat olmuş, bu sebeple hayatın kötüye gidiyor’ diyerek psikolojik şiddet uyguluyordu.  Z.T. da Yusuf’un evine geldiğinde ‘cinler cinsel yönden musallat olduğu için’ psikolojinin bozulduğuna, ailesine de cinlerin zarar vereceğine inanıyordu. Cinayetten iki-üç ay önce de Yusuf üstündeki büyüyü almak bahanesiyle Z.T.’ye annesinin evinde tecavüz etti. Z.T. de dayanamayıp babasına anlattı ve baba-kız Yusuf’u öldürme kararı aldı. Baba Z.T.’nin azmettirmesiyle Z.T. Yusuf Evran’ı tüfekle ateş ederek öldürdü.

Savcı esas hakkındaki mütalaasında ağırlaştırılmış müebbet cezasında haksız tahrik hükümleri gereğince indirim yapılmasını talep etti, Z.T.’nin 18 yıldan 24 yıla kadar hapsini istedi. Baba Z.T. için ise azmettirme suçundan yine 18 yıldan 24 yıla kadar hapis ve cezada artırım talep edildi.

Duruşmada savunma yapan avukat Mehmet Koyuncu ağır tahrik altında cinayeti işlediğini belirterek müvekkilinin beraatini istedi. Mahkeme heyeti de Z.T.’nin cinayeti ‘ağır tahrik’ altında işlediğine kanaat getirerek 10 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme cinayete azmettirmekle suçlanan babası Z.T.’nin mahkumiyetine ise yeterli delil bulunmaması nedeniyle beraatini kararlaştırdı. Mahkeme heyeti kararla birlikte Z.T.’nin ‘ağır tahrik indirimi’ ile tahliyesine karar verdi.

İBB tesisindeki yan bakma cinayetinin zanlısı tutuklandı: Sosyal medyadan tehdit etmişİBB tesisindeki yan bakma cinayetinin zanlısı tutuklandı: Sosyal medyadan tehdit etmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.