Ev sahibi kiracı kavgasında bu da oldu: Kiracı, ev sahibinin penisini kesti

Türkiye'nin 2018'den beri yaşadığı ekonomik çalkantıların sonuçlarından biri de, ev sahibi-kiracı kavgalarının şiddete dönüşmesi, sosyal barışın bozulması oldu. Yalova'dan gelen bir kavga haberi bu kavgadaki yeni seviyeyi anlatıyordu.

Gündem 15 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Türkiye’nin 2018’den beri içinde yaşadığı ekonomik çalkantı dönemi sadece kesemizi ve ruh sağlığımızı yormadı, sosyal barışımızı da etkiledi.

Yaşadığımız ekonomik sıkıntıların bizim hayatımıza yansıyan çok sayıda farklı boyutu var, bu boyutlardan sadece bir tanesi, düne kadar göreli bir barış içinde devam eden ev sahibi-kiracı ilişkilerinin bozulması ve araya sık sık şiddet olaylarının girmeye başlaması.

Eski enflasyona göre sözleşme yaptığı için görece ucuza oturan kiracısını evden çıkarmak için silaha başvuran ev sahipleri de gördük; görece ucuza oturduğu evinden çıkmamak için ev sahibinden hava parası isteyen kiracılar da.

Ama dün gelen bir haber, ev sahibi-kiracı kavgasında gelinen yeni bir aşamayı anlatıyordu.

Yalova’daki Dere Mahallesi’nde oturan 50 yaşındaki Adnan S. aynı binada oturan 69 yaşındaki ev sahibi K.A. ile evine tahliye için icra memuru gönderdiği için tartışmaya başladı.

Kavgaya dönüşen olay sırasında kiracı, ev sahibi K.A.’yı önce yumrukladı, ardından bıçakla cinsel organını kesti. Olayın ardından kaçan Adnan S. daha sonra polise giderek teslim oldu.

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan K.A, ameliyata alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kiracı çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Adnan S.’nin emniyetteki ifadesinde ev sahibi ile tahliye kararı kesinleştikten sonra kira konusunda anlaştıklarını, ancak yine de icrayı kaldırmadığını öne sürdüğü belirtildi.

Bu olaydan sonra evde yaklaşık bir yıl oturmaya devam ettiğini belirten Adnan S’nin “Eşim beni arayarak, ‘İcra memurları geldi, evden çıkartacaklarmış bizi.’ dedi. Ben gittiğimde memurlar evden ayrılmıştı. Evde bulunurken eşim televizyonun kablosunu kırmış ben de tadilat yapmak için kırmızı siyah renkli sapı olan bıçakla televizyon kablosunu tamir ediyordum. K.A. gelince küfür etti, ben de elimdeki bıçakla kestim” dediği öğrenildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.