Kırık telefonundan kurtarılan mesajlardan sonra Seçil Erzan ilk kez konuşacak

Ünlü futbolcular dahil onlarca kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıkıyor. Seçil Erzan kırık telefonundaki yazışmalar ortaya çıktıktan sonra ilk kez konuşacak.

Gündem 11 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanık Seçil Erzan’ın da aralarında olduğu yedi sanıklı davanın ikinci duruşması yarın. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim’in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak’ın da aralarında olduğu 18 isim şikayetçi olarak yer alıyor. İlk duruşmanın ardından tamamlanan soruşturmalarla buna başka mağdur isimleri de eklendi. İş insanı Mert Zeydanlı, Deniz Güzel ve Nuray Şengüler iddianamelerinin de eklenmesiyle davada şikayetçi sayısı 21 oldu.

Şikayetçi artınca ceza istemi de arttı

Şikayetçi sayısının artmasıyla birlikte Seçil Erzan için “Özel Belgede Sahtecilik” ve “Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık” suçlarından istenen ceza da 77 yıldan 252 yıl hapse kadar yükseldi. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün ise aynı suçlardan üç ila 85 yıl hapisle cezalandırılması isteniyor.

İlk duruşmada iki sanık tahliye edilmişti

Davanın 20 Kasım 2023 tarihinde görülen ilk duruşmasında toplam 11 şikayetçi ifade vermişti. Sabah başlayıp gece saatlerinde biten duruşmada Seçil Erzan yaklaşık üç saat süren savunma yapmıştı. Diğer sanıkların da savunmalarını yapmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Atilla Yörük ve Nazlı Can’ın tahliyesine, Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün ise tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Semih Kaya tanık olarak dinlenecek

Mahkeme ara kararında Semih Kaya, Kaya’nın menajeri Fırat Özdemir, Seçil Erzan’ın kuzeni Tanın Yılmaz ile eşi Merve Yılmaz, Fatih Terim’in bir dönem yardımcılığını yapan Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap, eski erkek arkadaşı avukat Candaş Gürol, Mustafa Sefa, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat’ın tanık olarak dinlenmek üzere zorla getirilmelerine hükmetmişti, bu kişilerin yarın tanık olarak dinlenmesi bekleniyor. Mahkemenin kararı doğrultusunda Buse Terim Bahçekapılı, Bülent Çeviker, Emre Belözoğlu, İsmail İbrahim Çağlar, Arda Turan ve Selçuk İnan da müşteki olarak ifade verecek. Seçil Erzan kırık telefonundaki yazışmalar ortaya çıktıktan sonra ilk kez savunma yapacak.

Seçilbank davasını baştan sona değiştirecek bomba delillerSeçilbank davasını baştan sona değiştirecek bomba deliller

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.