Güvenlik zaafı bu değilse nedir: Kırmızı bültenle aranan IŞİD’li Akkuyu’dan çıktı

Mersin'de IŞİD'le ilgili operasyonda hakkında Interpol'den arama kararı bulunan Rusya vatandaşı U.A. yakalandı. UA'nın Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde sahte kimlikle çalıştığı ortaya çıktı.

Gündem 13 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin IŞİD’in faaliyetlerinin tespit, deşifre edilme ve önlenmesi çalışmasında hakkında difüzyon olan Rusya vatandaşı U.A.’nın Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde sahte kimlikle çalıştığı tespit edildi.

Operasyonla yakalanan şüphelinin yabancı uyruklu R.K. adına düzenlenen sahte kimlik bilgilerini kullandığı belirlendi. U.A. çıkartıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.

10 gün önce kırmızı bültenle aranan 34 kişi yakalanmıştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 3 Şubat’ta KAFES-35 operasyonu kapsamında yedi ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini duyurmuştu. Operasyon Türkiye’de bulunan ve haklarında Interpol tarafından uluslararası terörizmle mücadele kapsamında IŞİD ve çatışma bölgeleriyle bağlantılı diğer terör örgütleri içinde faaliyet göstermesi nedeniyle kırmızı bülten ve difüzyonla (acil yakalama mesajı) yayımlanan şüphelilere yönelikti.

Baskınlarda İstanbul’da kırmızı bülten ve difüzyonla aranan 13, Kocaeli’de 9, Yalova’da 8; Kayseri’de ise difüzyonla aranan bir, Bursa, Düzce ve Yozgat’ta ise kırmızı bültenle aranan bir şüpheli yakalanmıştı. Aramalarda sayısı açıklanmayan ruhsatsız tabancalar ve çok miktarda döviz ele geçirilmişti.

Difüzyon mesajı nedir?

Difüzyon Mesajı” kırmızı bülten çıkartılması zaman aldığından, gecikmeye yol açmaması amacıyla, kırmızı bültene ilişkin kriterler çerçevesinde ilgili ülke İnterpolü’nün kaçak şahısların yakalanması için diğer ülke İnterpollerine çektiği dağıtımlı teleks yazısı  demek.

İki IŞİD dosyasında Rusya'ya giden izler: Kilise cinayetinde bir bağ dahaİki IŞİD dosyasında Rusya’ya giden izler: Kilise cinayetinde bir bağ daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.