Kızılcık Şerbeti: Sezon finali kaosuyla geldi!

‘Kızılcık Şerbeti’ 66. bölümüyle sezon finali yaptı ve olaylı son sahnesiyle ekran başındakileri nefessiz bıraktı. Doğa’nın yeni aşkı hepimize ters köşe yaparken Ömer’le yaşadıkları açığa çıkan Görkem’in hayati tehlikesi oluştu!

Gündem 8 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Giray’ı (Kaan Taşaner) sevenler ve sevmeyenler olarak ikiye ayrıldığımız çatışma son buldu a dostlar! Geçirdikleri akşamın ardından Doğa (Sıla Türkoğlu) Giray’ın evinden ayrılır ayrılmaz ortam Yeşilçam filmine döndü. Kötücül bakışlı bir Giray, evin köşesinden gelen şuh kadın sesi, kadının elinde de viski! Giray’ın ne işler çevirdiğine ve o kadının kim olduğuna dair tahminlerden beş ciltlik kitap çıkar, ama böyle bir sahneden ancak Giray’ın Doğa’yı fuhuş ağına düşürmesi klişesi beklenir. Giray’a kefil olmanın utancını da alıp kendimizi dağa taşa vurmaya gidiyoruz, Allah’a emanet olun!

İlk taşı en kötünüz atsın!

Nilay (Feyza Civelek) elf gözleri sayesinde amcası Ömer ve eltisi Görkem’in (Barış Kılıç, Özge Özacar) geçmiş yakınlaşmalarına dair bir fotoğraf bulmuştu. Çehov’un silahı, dört gözle beklediğimiz ve dizilerin vazgeçilmezi olan kaoslu yemekte patladı. Kıskançlık krizleriyle Fatih’in (Doğukan Güngör) çektiği pimin ardından fırsat bu fırsat diyen Nilay bildiklerini ortaya döktü. Kendiyle birlikte herkesi yakmak isteyen Ömer’se abisinin hortlayan gizli ilişkisini ispiyonladı.

‘Şerbo Memnu’

Her şey ortaya çıkınca ne yapacağını bilemeyen Görkem kendini üst kata kilitledi. Ardından Fatih’in kapıyı yumruklaması, Mustafa’nın yere yığılması, Görkem’in camdan düşmesi (muhtemelen atlaması) derken bu sahnenin ‘Aşk-ı Memnu’nun son sahnesine bir selam olduğu konusunda herkes hemfikir! Kâh gerildik kâh sinirimiz bozulduğu için gülmeye başladık derken Ömer’in bir zamanlar patlamaya hazır baloncuğuna döndük hepimiz.

Dizi yansıması

🔴 Alev’in (Müjde Uzman) gebeliği senaristlerin ne yapacaklarını bilemedikleri bir unsurmuş, onu anladık. İçbükey göbeği sırf sezon finaline yetişsin diye aniden dışbükey olmuş da gebe olduğu bir zahmet anlaşılıyor. Bu ani göbek gibi aniden anormal sancıları tutan Alev’in acile gitmek yerine Abdullah’a (Ahmet Mümtaz Taylan) trip atıp yurt dışına gitmeye karar vermesiyse Müjde Uzman’ın diziden çıkacağı söylentilerini güçlendiren, apar topar yazılmış bir sahne gibiydi.

🔴 Bölümlerdir ‘dönüşü olup olmayacağı belli olmayan’ şeklinde tanımlanan gemi seyahatine, tahmin edildiği üzere Sönmez anneanne çıktı. Kendisi bunu yalanlasa da Aliye Uzunatağan da diziden ayrılacağı söylenenlerden.

🔴 Diziden çıkacağı kesinleşenlerden Serkan Tınmaz’ın hayat verdiği Umut, yazın Çeşme’de müzisyenlik işi almış ve muhtemelen oraya yerleşecek. Diğer isim Selin Türkmen’se, karakteri Çimen’i Erasmus’a gönderiyor.

🔴 Sezon finalinde Rüzgar ve Nursema (Yiğit Kirazcı, Ceren Yalazoğlu) sevgili olmaya karar verince kimse heyecanlanmadı, zira Yiğit Kirazcı da kesin ayrılanlardan. Ve bu da aceleye gelen olaylardan. Evlilik teklif etmeyi düşünen Rüzgar muhtemelen o gece ekildiği için Nursema’yı terk etmiş olacak.

🔴 Peki Rüzgar’ın Nursema’nın hayat tarzına ve ağırdan almak istemesine şaşırması ne kadar mantıklıydı kuzum? Bu adam en başından bunları göze almıştı. Örnek Nursema-Umut ilişkisini bunun için mi harcadınız?

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Bölüme, olacaklara dair birkaç ipucu serpiştirilmişti. Kayhan’ın (Soydan Soydaş) Bihter’in cenazesindeki Firdevs Hanım’a yaptığı gönderme meğer bölüm sonundaki ‘Aşk-ı Memnu’ selamına ipucuymuş!

🔴 Bir başka ipucu da Kıvılcım’ın (Evrim Alasya) doğum günü kutlamasında gereğinden fazla mutlu halleriydi. Yerli dizi evreninde bu durum müstakbel kaosun habercisi malumunuz.

🔴 Sönmez anneannemizin Doğa’ya “İnşallah dönüşümde seni Fatih’le birlikte bulmam,” demesi de bizce ne yazık ki bir ipucu. Giray’ın kötü çıkmasından da emin olduk ki er ya da geç melanet Fatih’le saf Doğa barışacak. (Bkz: Beterin beterini görünce ilk betere razı olan ‘Camdaki Kız’ın Nalan’ı.)

🔴 Son sahne, ‘Aşk-ı Memnu’ dışında dizinin kendi ilk sezonuna da göndermeydi. Yakaladığımız detaylar şöyle: Arslan üyeleri de dahil herkes Ünalların evinde, Mustafa-Fatih yine gergin, ikisinde de Fatih o dönemki eşiyle ihanet sınavından geçiyor, ikisinde de bu eşler hastanelik oluyor, her iki finalde de Abdullah ve Alev’in gizli ilişkisi ortaya çıkıyor, Pembe benzer renkler giymiş…

🔴 İyi karakterin ters köşe yapması, tüm yalanların ortaya çıkması ve bir ölüm kalım meselesi elbette sezon finaline yakıştı. Ama tüm bunları son yarım saate saklamak, öncesini de pek sönük tutmak herhangi bir bölüm mantığıyla yazıldığı hissini verdi. İsterdik ki sadece sezon finali olduğu için değil, olay örgüsü daha ilk dakikadan bizi tuttuğu için ekranlara kilitlenelim.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Selin Türkmen, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Hasan Emre Avcı, Yiğit Kirazcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar.

Kızılcık Şerbeti: RTÜK'ün hedefinden bakandan teşekküre!Kızılcık Şerbeti: RTÜK’ün hedefinden bakandan teşekküre!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.