Kızılcık Şerbeti: Evcilik oyunu

‘Kızılcık Şerbeti’nin 50. bölümünde dizinin zıt ailelerini birleştiren çiftimiz Doğa ve Fatih boşanırken kara para aklama tuzağına düşen Umut ve Nursema çiftini de zor günler bekliyor.

Kültür Sanat 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Tonton sevgilisi Abdullah’ın (Settar Tanrıöğen) hemen boşanamayacağını anlayan Alev (Müjde Uzman) ‘ikinci kadın’ olmamak için geçen bölümün sonunda Abdullah’tan ayrılmıştı. Ardından koşa koşa Abdullah’ın eşi Pembe’ye (Sibel Taşçıoğlu) müjdeli haberi vermeye gitmişti. Hemcinsinin kırgınlıkları ancak kendi ilişkisi bitince aklına gelen Alev’i yeni bölümde Pembe’den özür dilerken bulduk.

Pembe’nin karanlık zaferleri

Pembe’nin tek zaferi bu değildi. Başkası için terk edilmenin acısını çocuklarının evliliklerinden çıkaran dünyanın en sağlıklı ebeveyni Pembe’nin başı, oğlu Fatih ve gelini Doğa (Doğukan Güngör, Sıla Türkoğlu) boşanınca da göğe erdi.

Fatih hata üstüne hata yapıp krem peynire döndürdüğü evliliğine tam üzülecekken annesi boş durur mu, yapıştırdı yeni gelin adayını: Fatih’in amcası Ömer (Barış Kılıç) var ya, hani bir zamanlar Ünalların yüz akı olan, işte onun birlikte olduğu yeni karakterimiz Görkem (Özge Özacar). Murat Soner’in bahsettiği ‘altı haneli Yukarı Cıncık Köyü’ her yerli dizide olduğu gibi bu dizide de karşımıza çıktı. Küçüklüğümüzde evcilik oynarken bile daha mantıklı çift kombinasyonlarımız vardı.

Pembe’nin başka zaferi yok mu? Zafer sayılmasa da onun için iyi, kızı Nursema (Ceren Yalazoğlu) için kötü haber var: Damadı Umut (Serkan Tınmaz), Polat çiftinden hallice bir çiftin ağına takılınca adı kara para aklamaya karışmıştı malum. Bu bölüm Umut’un gözaltına alınmasıyla ana-oğul Pembe ve Fatih sevinçten dört köşe oldu; bakmayın ah vah ettiklerine. Umut’un götürülmesiyle kasa kasa portakallar, birleştirilmek üzere satın alınacak iki rezidans dairesi falan hep kimsesiz kaldı dostlar.

Dizi yansıması

🔴 İzleyici, Ünal ailesinin tek sempatik çifti Mustafa ve Nilay’ın (Emrah Altıntoprak, Feyza Civelek) boşanmayla sınandığı bölümlerin sallapati çözüme ulaştırılmasıyla hayal kırıklığına uğradı. “Çocuk benden değil” diye ortalığı ayağa kaldırıp boşanmak için depar atan Mustafa’nın aklı sonradan geldi ve DNA testi yaptırdı; sonuç? Çocuk Mustafa’danmış ve meğer Mustafa tıptaki bir mucizeymiş. Yani raporların karışması kadar klişe bir şey yazılmaya bile tenezzül edilmemiş.

🔴 İzleyiciden tepki gören diğer konu, yalan yere taciz beyanında bulunan bir kadın karakter daha yazılması oldu. Daha önce bunu Mustafa karakterine yazmışlardı, şimdi de beyefendi mütedeyyinimiz Ertuğrul (Kayra Şenocak) nasibini aldı. Öğrendik ki meğer asıl tacizci mağdur olduğunu söyleyen kadınmış ve Ertuğrul’u taciz ediyormuş. Kadının beyanıyla ilgili ülke yangın yeri değilmiş gibi! Dizinin iki kadın senaristi ayrıca, eşi Fatih’ten gördüğü onca muameleye rağmen Doğa’nın nafakadan feragat ettiği sahneyle de tepki çekti.

🔴 Peki Ertuğrul’un masum çıkması Kıvılcım’ı (Evrim Alasya) nasıl etkiledi? Ömer ve Kıvılcım’ı birleştirmek için Ertuğrul’un tablodan çıkması gerekiyordu, bunu da uğradığı iftiradan ötürü Ertuğrul’un Kıvılcım’dan ayrılmasıyla çözmüşler. Sonra hop, Ömer önce Kıvılcım’ın kalbini kırıp sonra geç yaşında ergenliğini yaşamamışçasına ikilimizi cilveleşirken gördük. Bu işler bu kadar kolaysa niye sağımız solumuz aşk acısı çekenlerle dolu yahu? Kıvılcım-Ömer ilişkisi bizim için Abdullah-Alev’den bile sonra geliyor artık, üzgünüz.

🔴 En dokunaklı sahnemiz, Doğa ve Çimen kardeşlerin (Sıla Türkoğlu, Selin Türkmen) babaları yaşıyor olsa da onun desteğini hissetmeden büyüdüklerine dair dertleşmeleriydi. ‘Ebeveynlik, yaptım oldu değildir’ mesajını almayan kalmamıştır umarız.

🔴 Eşi Nursema’nın ailesi tarafından yetersiz hissettirildiği için girişimcilik macerasına atılan, hüsranla sonuçlanınca yine ilk darbeyi Nursema’nın ailesinden yiyen Umut neyse ki yalnız değildi. İlk sezonun finalinde de yaptığı gibi, kendi ailesine yargı dağıttığı sahnede ayağa kalkıp Nursema’yı alkışladık. Ceren Yalazoğlu’nun oyunculuğu da bu sahneyle sınırlı kalmamak üzere bölüm boyu övgü topladı.

Gözden kaçmayan detaylar:

🔴 Dizi hızla fabrika ayarlarına mı dönüyor? Dizinin ilk çifti, aynı zamanda seküler ve mütedeyyin ailelerin bir araya gelmesine vesile olan Doğa ve Fatih boşandı. Abdullah ve Alev ilişkisi neredeyse başlamadan bitti. Umut ve Nursema da boşanırsa Pembe karakterinin, Arslan ailesini hiç tanımadıkları zamanlara dönme isteği gerçekleşecek gibi.

Şu an pembe diziye dönse de eğer gidişat bu şekilde olacaksa dizi yine farkını ortaya koyabilir. Neticede ne kadar toksik olursa olsun ana çiftin ilişkisini bitirebilen dizi az. Doğa-Fatih gibi çiftleri romantize edip genç yaştaki hayranların heyecanını sömürmek üzerine kurulu sektörde ikilinin boşanması bir farktır bizce. (Bunu Doğa’yı güçlü kadın olarak yazmak yerine Fatih’i güçlendirerek yaptılar, ama buna da şükür.)

Dizi en başa dönerse bizce hiçbir şey boşa yaşanmış olmayacak; çok şey değişmiş olacak. Zira “aynı nehirde iki kez yıkanamazsınız; nehir aynı nehir değildir ve siz aynı siz değilsiniz.” (Meğer diziyi Heraklitos fonluyormuş.) Böyle olursa mutlu sonlar yerine kişisel yolculuklarla, keşiflerle, iniş çıkışlarla dolu bir dizi izlemiş olacağız.

51. bölümün fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Settar Tanrıöğen, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Kayra Şenocak, Selin Türkmen, Yiğit Kirazcı, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Gizem Yanık, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Sema Öztürk, Özge Özacar

 

Dizicinin Rehberi - Kızılcık Şerbeti: Herkes kan kusuyorDizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Herkes kan kusuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.