Dizicinin Rehberi – Dilek Taşı: Üç kişinin bildiği, sır değildir

Sezona girer girmez kendi kitlesini oluşturan ‘Dilek Taşı’nın dünkü bölümünde çocukların operasyonu durdurulur, ancak bu mevzu kapanmaz. Mustafa’nın sırrı da yavaş yavaş açığa çıkar. “Sen bu adamla, çocuğuyla hayali bir aile kurmuşsun” cümlesi dün akşamın en çarpıcı diyaloğu oldu.

Kültür Sanat 6 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Geçen bölümün sonunda Macide (Perihan Savaş) ve gelini Rüçhan (Özge Özberk) çocukları, İsviçre’den İstanbul’a gelen doktora gizlice götürmüştü. Yeni bölüme Harun’un (Ahmet Mark Somers) onları basıp operasyona engel olmasıyla başlarız. Rüçhan’ınsa artık tahammülü kalmaz; içindeki (ve masa örtüsünü çekmek suretiyle sofradaki) her şeyi dökerek Ronalara çıkışır.

Aşk üçgeninde bu hafta

Ana karakterlerimiz Mustafa (Salih Bademci) ve Figen (Hazal Subaşı), birbirlerine hisler beslemeye başladıklarını fark eder. Kenan’sa (Ozan Dolunay) kendini affettirmek için bütün bölüm Figen’in peşinden koşar. Ancak Kenan ve evin zengin kızı Sevda (Elif Doğan) arasındaki cinsel gerilimi artık senarist bile tutamaz ve olanlar olur. Figen’i aldattıktan sonra Kenan’ın suratından “En son Figen’den özür diliyorduk, konu nerelere geldi” şaşkınlığı akıyordur.

Mustafa’yı görünmezlik pelerini bile gizleyemiyor

Mustafa’nın yurtdışına kaçabilme planı suya düşer. Gitmeyi başaramayan Mustafa saklanmayı da beceremez. Yıldızları seyretmek için çocuklarla birlikte fener alayı gibi bahçeye giderler. Figen’in babası Ömer (Engin Yüksel) onları görür. Son sahnede Kenan’ın da Mustafa’yı görmesiyle bölümü kapatırız.

Tahminimizi yazalım: Harun Rona’nın Figen’e düğün hediyesi olarak verdiği eski müştemilatın tamiratı için tutulacak işçilerden biri Mustafa olabilir. Böylece kimliğini gizlemeyi başarırlar.

Dizi yansıması:

* Eşini yeni kaybetmiş, kızıyla kendini henüz güvenceye alamamış firari Mustafa’nın Figen’e hisler beslemesi için hâlâ erkendir aslında. Ancak Mustafa ve Figen’in birbirine neden hemen çekildiğini de anlıyoruz: Cemre’nin iyiliği ve güvenliği odağında kalplerini buluşturan, şefkat duygusudur.

* Bölümün başında Figen ve Mustafa, Sevda’ya kulak misafiri olup Cemre’yle ilgili bir şeyler döndüğünü anlamıştı. Daha fazla bilgi edinebileceklerken Figen’in birden Sevda’nın karşısına dikilip hesap sorması anlamsızdı.

* Ronaların ve minik Cemre’nin gözünden bakınca itici olması dışında bir özelliği yok gibi görünen Rüçhan, üçüncü bölüm için de yazdığımız gibi aslında endişeli ve çaresiz bir anne, onu anlayan kimsesi olmayan biridir. Tüm bunlar, Cemre’nin sağlığını hiçe saymasını aklamaz elbette, ama karakterleri tanıyabilmemizin anahtarı böyle detaylarda gizli.

* Ronalarla hizmetçileri arasındaki gerginlik bu bölüm içimize oturdu. Kızları hakkında Macide’den ağır laflar işiten baba Ömer’in ve bunca yıllık hizmetlerinin sonunda hâlâ değer görmediklerini anlayan anne Asuman’ın, deyim yerindeyse, kanı içine uyuştu.

* Gerçekte Mustafa’nın durumunda olan kimse risk alıp da saklandığı köşkün bahçesine yıldız izlemeye çıkmaz. Hikâye sağlamlığı açısından talihsiz bir tercihti. Mustafa’nın açığa çıkmasının, tıpkı Kenan’ın Mustafa’yla karşılaşmasında olduğu gibi, yakalanma üzerinden yazılması hem yeterli hem daha makul. Gerçi geçen bölüm pazara domates almaya gider gibi eskiden çalıştığı fabrikaya giden Mustafa, eski patronunun kardeşini herkesin içinde dövmüştü. Daha özenli yazılsaydı iyi olurdu dedirten bir başka sahne de işte bu konuda. Patronun kardeşi tam Mustafa’nın adını verecekken vurulup ölür. (Burhan Altıntop’un sesiyle okuyunuz) “Tesadüfe bak, tesadüfe bak, tesadüfe bak.”

Gözden kaçmayan detaylar:

* Bu bölüm Figen ve Mustafa’nın “siz” ve “sen” hitapları arasında gidip gelmesi, ilişkilerini bir zemine oturtmaya çalıştıklarını gösteren hoş bir detaydı.

* Partnerine samimi bir hitap şekli arayanlar, Kenan’dan Figen’e giden “kuzu kulağım”ı deftere yazdı bile.

* “Sen bu adamla, çocuğuyla hayali bir aile kurmuşsun.” Ömer’in, kızını duygularıyla yüzleştiren bu cümlesi bölümün en sevilenlerinden oldu.

* Harun, oğlu Aras’ı uçkurundan başka bir şey düşünmemekle suçlayınca Aras “Kime çektik acaba?” diye söylenmişti. Bu detay, Harun’un başka ilişkiler yaşamış olduğunu düşündürüp ilk bölümden itibaren Figen’in de bir Rona olabileceği tahminimizi iyice güçlendirdi.

Dilek Taşı 6. Bölüm fragmanı

Künye

Yayın mecrası: Kanal D
Yapım:  Pastel Film
Yapımcı: Yaşar İrvül, Efe İrvül
Yönetmen: Altan Dönmez
Senaryo: Can Sinan
Oyuncular: Salih Bademci, Hazal Subaşı, Ozan Dolunay, Perihan Savaş, Özge Özberk, Elif Doğan, Teoman Kumbaracıbaşı, Çiçek Dilligil, Ahmet Mark Somers, Engin Yüksel, Kürşat Demir, Ayhan Bozkurt, Afra Karagöz, Lena Naz Kalaycı, Ömer Toprak Yılmaz

Dizicinin Rehberi-Dilek Taşı: Bir umut hep var!Dizicinin Rehberi-Dilek Taşı: Bir umut hep var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.