Kocaeli Şehir Hastanesi’ndeki işletmeler izin alma gereği duymamış

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde İzmit Belediyesi ekiplerinin yaptığı denetimde 15 işletmenin ruhsatının olmadığı saptandı. Ekipler, işletmeleri İzmit Belediyesi'ne evraklarını teslim etmeleri konusunda uyarsa da işletmelerin hastaneden de izin belgesinin olmadığı ortaya çıktı.

Gündem 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Kocaeli Şehir Hastanesi’nde hizmet veren işletmeleri denetledi. Denetimlerde eksiklikler iş yeri sahiplerine bildirildi ancak dikkat çeken başka bir durumun olduğu da ortaya çıktı. Buna göre; hastane içindeki aralarında market, kafe ve restoranın bulunduğu 15 işletmenin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı yoktu.

Söz konusu denetim sırasında işletmelerin vergi levhaları, fiyat etiketleri, hijyen kurallarına uygunluğu ile faaliyet konularına göre gerekli incelemeler yapıldı. İşletmelerin ruhsat alabilmeleri için konularına göre yönetmelik gereği gerekli evrakların İzmit Belediyesi’ne sunulması konusunda bilgilendirme yapıldı ancak işletmelerin hastaneye ait Yapı Kullanma İzin Belgelerinin olmadığı da ortaya çıktı.

Ekipler tarafından işletmelere iş yeri ruhsatı almaları ve gerekli evrakları tamamlamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

İstanbul trafiğinde çakar denetimi: 'Herkes kendi yolunda gitsin'İstanbul trafiğinde çakar denetimi: ‘Herkes kendi yolunda gitsin’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.