Kocaeli’de ÇEDES: Cami imamı anaokulunda

ÇEDES projesi kapsamında din görevlileri okullarda eğitim veriyor. Bunlardan biri Karaman'da edebiyat dersinde vaaz vermişti. Bir örneği de şimdi Kocaeli'deki anaokulunda yaşandı.

Gündem 22 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021 yılında sadece ortaokullarda, bu yıl tüm okulları kapsayacak şekilde ÇEDES projesi başlattı. Açılımı “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” olan projede Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı da çalışıyor. Din görevlileri öğrencilere ‘değerler eğitimi’ veriyor ve aynı zamanda ‘değerler kulübü’ de kuruluyor. Yönetmeliğe göre gönüllülük esas alınıyor. Ancak Karaman’da böyle olmadı; iddiaya göre kentte bir okulda edebiyat dersine vaiz girdi, okul yönetimi de bu durumu soranlara diğer okulları örnek gösterdi.

'Karaman'daki skandal çorap söküğünü başlatacak olan ipliktir'‘Karaman’daki skandal çorap söküğünü başlatacak olan ipliktir’

Kocaeli’de bir anaokulunda da bunun benzeri 18 Aralık’ta yaşandı. Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; Karamürsel Anaokulu‘nda cami imamı Osman Akbaş çocuklarla okulda buluştu, okulun resmi sayfasından imama teşekkür edildi. Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi ÇEDES projesinin laik eğitimi hedef alındığı belirtti. Yaptıkları açıklamada da “Henüz örgün eğitim çağına dahi gelmemiş, soyutlama yeteneği gelişmemiş okul öncesi eğitimdeki çocuklarımıza imamların ders vermesi asla kabul edilemez” dendi.

Aynı açıklamada Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Meclis kürsüsünden söylediği “Sizin tarikat bizim STK dediğimiz 10 kurumla protokolümüz var. Yapmaya da devam edeceğiz” cümleleri hatırlatıldı ve söz konusu uygulamaların bundan bağımsız olmadığı vurgulandı.

Özgür Özel’den Erdoğan’a Yusuf Tekin tepkisi: Görevden almazsan…Özgür Özel’den Erdoğan’a Yusuf Tekin tepkisi: Görevden almazsan…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.