Sendikaların tepkisini çeken müfredat Talim Terbiye’den geçti

Muhalefetin ve eğitim sendikalarının tepkisini çeken yeni müfredat Talim Terbiye Kurulu'nun onayından geçti. Kurul Başkanı Demirli tüm görüş ve önerileri değerlendirdiklerini söyleyerek 'Öğretim programlarına yansıtıldı' dedi.

Gündem 24 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

Yeni müfredat tartışmaların odağında. Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaşmıştı ve bununla beraber hem siyasetten hem de eğitimcilerden tepkiler yükselmişti. CHP lideri Özgür Özel Saraçhane’deki eğitim mitinginde “Bu müfredatta ‘Türkiye Cumhuriyeti’ yerine ifadeler ‘Türkiye’ olarak değiştirilmiştir. Cumhuriyet’le derdi olan bir bakan, Cumhuriyet’le sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıyla sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir” demişti.

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay da “Tekkede murit mi yetiştiriyorsunuz?” diye sormuştu. Eğitim Sen müfredatı ”MEB’in ‘yeni müfredatı’, düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen, itiraz etmeyen ve yorumlamayan robot ve ruhsuz nesiller yetiştirmek amacıyla hazırlandı” diyerek eleştirmişti.

Bunlara rağmen iktidar yeni müfredatta düzenlemeye gitmedi, Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredatı onayladı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli “Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi” dedi.

Demirli, “Görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.