Şener’in sözleri ortalığı karıştırdı: Hangi arkadaşımızı yerinden ettiyse özür borcumuz var

Eski CHP’li Abdüllatif Şener’in Kılıçdaroğlu’na oy vermeyip geçersiz oy kullandığını açıklaması ortalığı karıştırdı. Saatler sonra ise Şener’in sandığında geçersiz oy olmadığı ortaya çıktı. Özgür Özel ise, “İçim acıyarak, kanım donarak izledim. Şener kimi yerinden ettiyse özür borcumuz var” dedi.

Siyaset 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, önceki akşam partisinden istifa ettiğini ve seçimde geçersiz oy kullandığını açıkladı.

CHP’den yeniden vekil adayı gösterilmeyen Şener, son dönemlerde hep CHP’yi hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert şekilde hedef alıyordu. Şener, Halk TV’de katıldığı yayında “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz Sayın Şener?’ sorusuna “Ben zaten istifa ettim” diye cevap verdi.

Şener, birinci turda Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’a oy verdiğini, ikinci turdaysa geçersiz oy kullandığını söyledi.

Şener, 2015 seçimlerinde CHP’den Gaziantep 1’inci sıra milletvekili adayı gösterileceğini ama FETÖ etkisiyle listeden çıkarıldığını, Avrupa gezilerinde de FETÖ etkisi gördüğünü iddia etti.

Şener’in sandığından geçersiz oy çıkmadı

Açıklamaların ardından gazeteci Barış Pehlivan, Şener’in sandığından geçersiz oy çıkmadığını yazdı ve tutanağın fotoğrafını paylaştı.

Tutanağa göre Şener’in sandığından 57 oy Recep Tayyip Erdoğan’a, 264 oy ise Kemal Kılıçdaroğlu’na çıktı. Pehlivan, birinci turda Oğan’a çıkan 11 oyun ikinci turda Erdoğan’a gittiğinin gözlemlendiğini yazdı.

CHP'nin vekil listesine giremeyen Abdüllatif Şener ile İbrahim Kaboğlu'nun 'istikrar' polemiğiCHP’nin vekil listesine giremeyen Abdüllatif Şener ile İbrahim Kaboğlu’nun ‘istikrar’ polemiği

Özel: İçim acıyarak, kanım donarak izledim

Meclis bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Şener’in açıklamalarına tepki gösterdi, “İçim acıyarak, kanım donarak izledim” dedi.

Özel, “Şener meselesinde şunu söylemek lazım; CHP toplumun belli kesimlerine erişmek, Şener’in vicdanlı muhafazakar olduğu iddiasıyla CHP listelerinden kendine yer buldu. Hangi arkadaşımızı yerinden ettiyse o arkadaşımıza ve ona oy atan partililere özür borcumuz var” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimlerden sonra başlattığı ‘değişim’ çağrısını desteklediği bilinen CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise Abdüllatif Şener’in açıklaması için “İlk değil. Son olsun diye uğraşıyor” yorumunu yaptı.

Öztrak’tan fıkralı tepki

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Abdüllatif Şener’e şu sözlerle tepki gösterdi:

“Sayın Şener’in oy kullandığı sandığın ıslak imzalı tutanaklarına bakmışlar. Orda geçersiz oy görünmüyor. Demek ki oyunu birilerine vermiş ama kime verdiğini açıklamaya dili varmıyor. Size bir fıkra anlatayım. Adamın biri gece gündüz birine küfredip duruyormuş, Şikayet etmişler, küfür yiyen adam bir durmuş, düşünmüş, sonra da demiş ki; ‘Bu adama hiçbir iyiliğim dokunmadı ki neden bana küfredip duruyor.’ Bundan gereken kıssadan hisseyi herkes çıkarsın.”

CHP’li Emir: Bu bir ihanet

Konuya ilişkin Cumhuriyet TV’de değerlendirmelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Benim için sürpriz olmadı. Özellikle milletvekili listelerine girememesinin ardından partimize dönük kopuşu işaret eden sözler söylemişti. Partiyle kopuş yaşıyor olmak anlaşılabilir ama cumhuriyetin en kritik seçiminde Genel Başkanımıza oy vermemiş olmak, ahlaki ve vicdani bir problemdir. Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı’nın Sayın Erdoğan ya da sayın Oğan’ınkinden daha kötü olacağına yönelik kanaati varsa bu kadar beklememiş olması gerekirdi. Dolayısıyla bu bir ihanettir. Ama şaşırdınız mı derseniz şaşırmadım, oy vermemiş olmasına gerçekten şaşırdım böyle bir davranışı kendisine dâhi yakıştırmam ama partimizden kopmakta olduğunu görüyordum” ifadelerini kullandı.

CHP listelerinden Meclis’e girenler de tepki gösterdi

Şener’in sözlerine CHP listelerinden milletvekili seçilen Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nden de tepki geldi.

Demokrat Partili Salih Uzun, şu ifadeleri kullandı:

”CHP listelerinden milletvekili seçilmiş ve merkez sağ siyaset geleneğinden gelen biri olarak söylüyorum: Abdüllatif Şener’in yaptığı; muhafazakar siyasetin DEĞİL, merkez sağ siyasetin HİÇ DEĞİL, olsa olsa güce tapma ilkesizliğini ilke edinen MUAVİYECİ SİYASETİN konusu olabilir. Rabbim aynı yerde haşretmesin!”

Deva Partili Mehmet Emin Ekmen ise, ”Abdüllatif Şener’in kendi genel başkanına oy vermemesinin izahı yok. Bu durumu açıklayacak siyasi ahlaki insani bir cümle de yok. Peki konuşarak ve bu meseleyi ulusal gündeme taşıyarak ne yapmak istediğinin bir izah var mı acaba? İtibarını yok etme pahasına neyi amaçlıyor?” sözleriyle tepki gösterdi.

Şener’e “Türk siyasetinin temel sorunu pragmatist siyasetçilerdir!” sözleriyle çıkışan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, ise şu ifadeleri kullandı:

”Bütün derdimiz ülkedeki adaletsizliği, hukuksuzluğu, fakirliği, geride kalmışlığı ortadan kaldırmaktı! Sırf bu nedenle toplumun her kesimine asgari müştereklerde buluşacak bir yol önerdik! Bu akşamki program vesilesiyle ‘pragmatik siyasetçilerin’ bu samimi gayretlerimize zerrece inanmadığını görüyorum! Türk siyasetinin temel sorunu; küçük hesapçı, hepsi benim olsun, her şey benim varlığıma bağlı, ben yoksam hiçbir şey olamasın diyen “pragmatist siyasetçilerdir”! Yazık.

Abdullatif Şener ‘kendi’ partisine oy vermemişAbdullatif Şener ‘kendi’ partisine oy vermemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.