Köpeklere işkence yapan kadını eski sevgilisi ifşa etti

Bursa'da ikisi yavru olmak üzere dört köpeğe sürekli olarak şiddet uygulan E.D.C. eski sevgilisi tarafından ifşa edildi. E.D.C.'nin şiddet uygularken çekilmiş görüntüleri önce sosyal medyaya düştü sonra da polise teslim edildi. E.D.C. hala aranıyor.

Gündem 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
E.D.C.'nin darp ettiği köpeklerin muayeneleri yapılırken.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde meydana gelen olayda, E.D.C. isimli kadın iddiaya göre evinde baktığı ikisi yavru olmak üzere toplamda dört köpeğe sürekli olarak şiddet uygulayıp eziyet etti. Pomeranian cinsi köpeklere işkence eden kadını ise eski erkek arkadaşı ifşa etti.

E.D.C.’nin eski erkek arkadaşı evde bulunan güvenlik kameralarını cep telefonu ile izledikten sonra şiddet görüntülerini önce sosyal medyada paylaştı ardından  polise teslim etti.

Havuzda ölü bulunan 13 köpek incelemeden sonra gömüldü: 'Kendi evladımı kaybetmiş gibi üzgünüm'Havuzda ölü bulunan 13 köpek incelemeden sonra gömüldü: ‘Kendi evladımı kaybetmiş gibi üzgünüm’

Görüntüleri izleyen polis E.D.C. hakkında soruşturma başlatırken dört köpek de Osmangazi Belediyesi’ne ait Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi. Köpekler, savcılık kararından sonra geçici olarak sahiplendirilecek.

Evde tek bırakıp kaçmış

Sosyal medyada bir çığ gibi büyüyen tepkilerin arından E.D.C., köpekleri bırakarak evden ayrıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nde görevli Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekibi, savcılıktan alınan iznin ardından köpekleri geçici olarak Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Hayvanlar Barınağı’na bıraktı.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kadir Özdemir,  “Dört köpeğe şiddet edildiği tanısını koyduk. Dişi olan yavru köpeklerin birinde de darp ve sol gözünde kanama tespit ettik.” dedi. Köpeklerin tümüne kendi barınaklarında ve hekim kontrolünde baktıklarını söyleyen Özdemir, “Yetişkin hayvanlar 3-4 yaşlarında, yavruların ise 45 günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Şu anda durumları iyi. Annelerini emen yavrulara kuru mama da veriyoruz. Savcılık kararı ile bu hayvanları geçici olarak özel veya tüzel kişilere sahiplendireceğiz.” dedi.

Kayıplara karışan E.D.C.’yi arama çalışmaları devam ediyor.

Köpek katliamı görüntülerinin arkası kesilmiyor: Bu kez Edirne'deKöpek katliamı görüntülerinin arkası kesilmiyor: Bu kez Edirne’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.