Silvan Belediyesi köpekleri toplayıp duyuru yaptı: ‘Öldürmüyoruz’

DEM Partili Silvan Belediyesi sokak köpekleri topladıkları anın görüntüsünü paylaştı ancak görüntüler büyük tepki topladı. Ardından belediye eş başkanları açıklama yaptı ve hayvanları öldürmediklerini söylediler.

Gündem 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Silvan Belediyesi'nin paylaştığı görüntü.

Sokak köpeklerinin uyutulma ya da ötenazi adı altında öldürülmesi Meclis’te kabul edildi. Kamuoyunun tepkisini çeken bu karara iktidar ısrarla sahip çıktı ve vatandaşlar da köpeklerin korunması için eylemler düzenledi. Ancak değişen bir şey olmadı, yasa yürürlükte.

Bu gelişmeler yaşanırken Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yapılan bir uygulama sosyal medyada tepki yükseltti. Çünkü Silvan Belediyesi Twitter’da yaptığı açıklamayla köpeklerin toplandığını duyurdu. Açıklamada “Başıboş gezen köpekler toplandı. İlçe merkezinde sayıları giderek artan sokak köpekleri belediyemiz ekipleri tarafından toplanarak barınağa yerleştirildi. Belediyemiz ekipleri ilçe merkezinde sayıları giderek artan sokak köpeklerini yurttaşların şikayetleri üzerine uyuşturucu iğne ile vurarak toplamaya devam ediyor. Ekipler ilçe merkezi genelinde toplanan köpekleri barınağa götürdü. Barınağa yerleştirilen köpekler kısırlaştırılıp aşıları yapıldı” dendi. Üstelik o anların görüntülerinde köpeklere personelin muamelesi de içler acısıydı.

Hatayı kabul ettiler, öldürmediklerini söylediler

Bu mesajdan kısa süre sonra belediye adına eş başkanlar Sevim Biçici ve Kadri Esen yazılı açıklama yaptı. Açıklamada paylaşımın yanlış, personelin tavrının da hatalı olduğu kabul edildi. Ancak bu nedenle belediyeye gelen tepkilerin de haksız olduğunu, çünkü DEM Parti’nin yeni yasaya karşı en net tavrı olan parti olduğu söylendi. Toplanan hayvanların barınakta kısırlaştırıldığı, bir süre izledikten sonra da alındıkları yere bırakıldığı belirtildi. Açıklamanın tamamında şu sözlere yer verildi:

“Söz konusu sosyal medya paylaşımımız üzerine belediyemize karşı geliştirilen tepkinin haksız olduğunu düşünüyoruz. Lakin yapılan uygulama rutin bir uygulama olup göreve başladığımız günden beri devam ettiriyoruz. Vatandaştan bize ulaşılan şikâyetler üzerine bulundukları yerden köpekleri toplayıp kendi barınağımızda kısırlaştırıp beli süre beklettikten sonra onları aldığımız yere bırakıyoruz. Hasta ve durumu kötü olanları da bırakmayıp barınakta tedavilerini yapıp besliyoruz.

Şunu da kabul ediyoruz; personelimizin köpekleri yakalama yöntemi ve paylaşım da kullandığımız dil kötü olmuş ve yapılan bu kötü muamele ve yanlış anlaşılmadan dolayı da dolayı özür dileriz. Bunu da belirtelim, parti olarak sokak hayvanları yasasına karşı en güçlü muhalefeti biz yaptık, sokak hayvanlarının yaşam hakkını da em güçlü biz savunacağız. Birazdan barınağımızdan görüntüleri paylaşıp konu hakkında kamuoyunu detaylı bilgilendireceğiz.”

Başıboş insan sorunu: Öylece duran köpeğe sopalarla saldırdılarBaşıboş insan sorunu: Öylece duran köpeğe sopalarla saldırdılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.