Korhan Berzeg ile yanına defnedileceği babasının kaderi de benzedi

Balıkesir’de kaybolduktan 316 gün sonra öldüğü ortaya çıkan ekonomist Korhan Berzeg’in bulunan kafatası ve 12 kemiği babasının mezarının yanına defnedilecek. Baba Muhsin Berzeg de o mezara sadece kemikleriyle gömüldü.

Gündem 20 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Korhan Berzeg, babasının yanındaki mezara defnedilecek.

İstanbul’dan Balıkesir’in Gönen ilçesindeki yazlık evine gelen ve 17 Haziran 2023’te doberman cinsi köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan 83 yaşındaki Korhan Berzeg kaybolduktan 312 gün sonra 23 Nisan’da evine 3,5 kilometre mesafede çok önemli bulgulara ulaşıldı. Fındıklı Deresi kenarında adına düzenlenmiş üç farklı bankaya ait kredi kartı, bir banka kartı, parçalanmış halde İstanbul ücretsiz taşıma kartı, İstanbul Mavi kart, sürücü belgesi, kimlik kartı, biri parçalanmış beş adet 10 TL, bir adet 100 TL, bir adet 50 TL, bir araç anahtarı ile muhtelif anahtarlar bulundu. Kemik parçalarıyla birlikte bulunan bu delillerle Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra bitirilen arama çalışmaları yeniden başladı.

Bulunan kişisel eşyalar ve kıyafet parçaları ile üstünde doku olmayan, kalça ve göğüs kafesine ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. Berzeg’in İngiltere’den Türkiye’ye gelen kızı Nisa Berzeg’den kan örneği alındı. İncelemede kemik parçaları ile kızından alınan kan örneğinin DNA’sının eşleştiği açıklandı. Böylece kaybolduktan 316 gün sonra Korhan Berzeg’in öldüğü kesinleşti.

Korhan Berzeg olayında ‘yabancı araç’ iddiası yalan çıktıKorhan Berzeg olayında ‘yabancı araç’ iddiası yalan çıktı

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemenin ardından Korhan Berzeg’in kesin ölüm nedeni belirlenemezken ailenin avukatı Emre Akkaş, Korhan Berzeg’in ailesine teslim edilen kemikleri ve kafatasının doğup öldüğü Armutlu Mahallesi’nde, 1940 yılında hayatını kaybeden babası Muhsin Berzeg ile 1968 yılında vefat eden dedesi Kemal Berzeg’in mezarlarının yanında 27 Mayıs’ta toprağa verileceğini söyledi. Berzeg Armutlu Mahalle Camisi’ndeki öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Baba ile oğlunun kaderi

Korhan Berzeg’in babasıyla benzer bir sonu paylaştığı ortaya çıktı. Eczacı yüzbaşı olarak Iğdır’da görev yapan Muhsin Berzeg’in İstanbul’a tayininin çıktığı gün Korhan Berzeg’in doğduğu ve birlikteki arkadaşlarına oğlunun doğumu şerefine yemek vermek için görevini bir gün uzattığı belirtildi. Ertesi gün İstanbul’daki birliğine gidecek olan Muhsin Berzeg’in yatağında ölü bulunduğu öğrenildi.

Iğdır’da defnedilen Muhsin Berzeg’in kabrinin olduğu mezarlıktan yol geçtiği için yakınları kemiklerini Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi’ne getirerek burada defnetti. Ceset bütünlüğü olmayan Korhan Berzeg’in de 84 yıl önce ölen babası gibi sadece kemikleri toprağa verilebilecek.

Yüksekten düşme ihtimali olabilir

Korhan Berzeg’in bulunan kemiklerinin gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu raporunda “Olay yeri özellikleri bilinmeksizin mevcut kemiklerdeki muhtemel hayvan müdahalesine bağlı doku kayıpları, ağırlık ve yoğunluk kaybı, yumuşak dokuların mevcut olmaması gibi bulgular dikkate alındığında, kesin olmamakla birlikte bulunduğu tarih itibariyle 3-12 aylık bir zaman aralığında ölmüş bir kişiye ait olabileceği, dolayısıyla mevcut postmortem bulguların 17/06/2023 tarihinde kaybolma hikayesiyle uyumlu olduğu, ancak kemiklerdeki morfolojik değişimlerin gömü şekli, hayvan müdahalesi, çevresel şartlar gibi birçok faktöre bağlı değişiklik göstermesi nedeniyle kesin ölüm zamanının tespit edilemediği, yapılan makroskopik incelemede mevcut uzun kemiklerdeki tüm doku kayıplar ve kemik defektlerinin hayvan müdahalesi ile husulünün mümkün olduğu” dendi.

Korhan Berzeg’in kemiklerinin incelemesinde yüksekten düşme ihtimaline yer veren raporda “Olay yeri görüntüleri ile birlikte değerlendirildiğinde üzerinde yer yer hayvan müdahalesine bağlı kemik doku defektleri mevcut olan kafatası parçalarındaki künt travmatik nitelikteki kırıkların daha ziyade yüksekten düşme sonucu meydana gelebileceği, ancak kemik doku eksiklikleri ve yumuşak dokuların mevcut olmaması sebebiyle kişinin kesin ölüm sebebinin tespit edilemediği” ifadeleri yer aldı.

Bulunan kemikler Korhan Berzeg'in çıktıBulunan kemikler Korhan Berzeg’in çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.