Bulunan kemikler Korhan Berzeg’in çıktı

Balıkesir'de kaybolan Korhan Berzeg'i arama çalışmaları sonlanmıştı. Beş gün önce bulunan kemiklerinse Berzeg'e ait olduğu düşünülüyordu ve DNA testi yapıldı. DNA, Berzeg'in kızından alınan örnekle eşleşti.

Gündem 28 Nisan 2024
Korhan Berzeg.

Korhan Berzeg 84 yaşındaydı ve ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem Asya Direktörü olarak çalışmış, emekli olunca Türkiye’ye dönmüştü. İstanbul Büyükada’da eşi Angela Berzeg ile birlikte yaşayan Korhan Berzeg 2023 yılının mayıs ayında Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evine geldi.

17 Haziran’da telefonunun yanı sıra kimlik ve banka kartlarını da yanına almadan doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg bir daha da dönmedi. Eşi kayıp ihbarı yaptı ve o günden bu yana aramalara rağmen kendisinden haber alınamadı. 29 Ağustos’ta, yani Korhan Berzeg kaybolduktan 74 gün sonra Tina Armutlu Mahallesi’ndeki eve geldi. Evde kimse yoktu, ama komşuları köpeği tanıdı ve jandarmaya haber verdi. Bu gelişme bir umut ışığı olsa da sonuç çıkmadı. Angela Berzeg Büyükada’dan Armutlu’ya gelip köpeği teslim aldı. Tina’nın geri dönmesinin ardından ekip sayısı arttırıldı, arama çalışmaları 120 kişiyle yeniden başlatıldı. Ekipler daha önce beş kez aranan 250 kilometrekarelik bölgeyi genişletti. 50 kişilik ekiple sürdürülen arama çalışmaları Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra, 24 Ekim’de sonlandırıldı.

23 Nisan’da Armutlu’ya yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıkta mahalle sakinleri tarafından kemik ve kıyafet parçaları ile kimlik ve banka kartları bulunmuş ve bunlar, ekipler tarafından incelemeye alınmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan çalışmada, kemik parçalarından alınan DNA’nın Nisa Berzeg’den alınan DNA ile eşleştiği öğrenildi.

Korhan Berzeg kaybolalı 300 günü geçti; ailesi de ümidi kesti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.