Korhan Berzeg kaybolalı 300 günü geçti; ailesi de ümidi kesti

Geçen yıl kaybolan Korhan Berzeg'den 300 gün geçmesine rağmen ne bir iz ne de bir haber var. Ailesi de kaybolduğu Balıkesir'deki yazlıklarını kapattı.

Gündem 11 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Korhan Berzeg 84 yaşındaydı ve ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem Asya Direktörü olarak çalışmış, emekli olunca Türkiye’ye dönmüştü. İstanbul Büyükada’da eşi Angela Berzeg ile birlikte yaşayan Korhan Berzeg 2023 yılının mayıs ayında Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evine geldi.

17 Haziran’da telefonunun yanı sıra kimlik ve banka kartlarını da yanına almadan doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg bir daha da dönmedi. Eşi kayıp ihbarı yaptı ve o günden bu yana aramalara rağmen kendisinden haber alınamadı. 29 Ağustos’ta, yani Korhan Berzeg kaybolduktan 74 gün sonra Tina Armutlu Mahallesi’ndeki eve geldi. Evde kimse yoktu, ama komşuları köpeği tanıdı ve jandarmaya haber verdi. Bu gelişme bir umut ışığı olsa da sonuç çıkmadı. Angela Berzeg Büyükada’dan Armutlu’ya gelip köpeği teslim aldı. Tina’nın bakımlı olduğu, üstünde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur gibi izler olmadığı, patilerinin de temiz olduğu görüldü.

İlkin köpeğin yakın bölgede alıkonurken bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendirildi. ‘Tina’nın dışkı ve kan örnekleri incelendi; köpeğin doğada kalmadığı bulgularına ulaşıldı. Aramalara ‘Tina’ da dahil edildi. 74 gün boyunca alıkonduğu yere gitmesi için GPS takılıp aç bırakılan ‘Tina’ her defasında, eve geri döndü. Ekipler Tina’nın otomobille getirilip bulunduğu yere bırakılması ihtimalini araştırmaya başlarken çalışmalarda katkısı olmayacağı düşünülen köpek bir süre sonra Angela Berzeg’e teslim edildi. Tina Angela Berzeg ile İstanbul Büyükada’daki evlerine döndü.

Tina’nın geri dönmesinin ardından ekip sayısı arttırıldı, arama çalışmaları 120 kişiyle yeniden başlatıldı. Ekipler daha önce beş kez aranan 250 kilometrekarelik bölgeyi genişletti. 325 kilometrekareye çıkartılan alanı dokuz kez arayan ekipler son olarak Tina bırakıldıktan sonra Berzeg’in atılma ihtimali üstüne bölgedeki 10 kuyuyu boşaltıp içini kameralarla izledi. Berzeg Armutlu Mahallesi’ndeki evinden Çanakkale sınırına kadar olan 54 kilometrelik alan da dahil 325 kilometrekarede arandı.

Gönen’de 20’den fazla mahalleyle Gönen Çayı’nın Erdek’te denize döküldüğü güzergahlar defalarca özel olarak kontrol edildi, ancak hiçbir ize rastlanmadı. 50 kişilik ekiple sürdürülen arama çalışmaları Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra, 24 Ekim’de sonlandırıldı.

Korhan Berzeg’i 17 Haziran 2023’te başlatılan arama çalışmalarının 130 gün sonra sonlandırılmasının üstünden 170 gün geçti. 300 gündür haber alınamayan Berzeg ile ilgili gelen bir ihbar da olmaması nedeniyle umutlar tükenirken ailesinin Armutlu Mahallesi’ne gelmediğini ve evi de kapattığını söyleyen Armutlu Mahallesi Muhtarı Hamit Erman “Korhan Amca’dan 300 günden beri haber yok. Arama çalışmaları durdu, bir ihbar da gelmiyor. Umudumuz kalmadı. Ailesi evi kapattı, buraya gelmiyorlar artık” dedi.

Öte yandan, İstanbul Büyükada’da yaşamını sürdüren Angela Berzeg’in 15 Ocak’ta sosyal medya hesabından Korhan Berzeg’in fotoğrafını ‘Neredesin aşkım’ 27 Şubat’ta ise ‘Neredesin Korhan, hala bekliyoruz, seni hala seviyoruz’ notuyla paylaştığı görüldü.

Korhan Berzeg 200 gündür kayıp: Tina her geçen aracın içine bakıyorKorhan Berzeg 200 gündür kayıp: Tina her geçen aracın içine bakıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.