Korhan Berzeg’in ölümü sırrını koruyor: ‘Yorum yapamadığımız tek konu Tina’

Tam 312 gün sonra kemikleri bulunan Korhan Berzeg'in ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Yetkililer köpeği Tina'yla ilgili detayı anlatırken "Yorum yapamadığımız tek konu bu" diyor.

Gündem 17 Haziran 2024

ABD’de Dünya Bankası’nda bir dönem ‘Asya Direktörü’ olarak çalışıp emekli olunca İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg Mayıs 2023’te İngiliz eşi Angela Berzeg ile birlikte her yıl olduğu gibi memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesindeki evine tatile geldi.

17 Haziran’da özel eğitimli ‘Doberman’ cinsi köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg dönmedi. Berzeg’e ulaşamayan eşi Angela Berzeg jandarmaya kayıp ihbarı yaptı.

Arama çalışmaları yaklaşık bir yıl kesintisiz devam etti. Tam 312 gün sonra ise kemikleri bulundu.

Berzeg’in ölümüyle ilgili soruşturma hala sürüyor. Kayıp olduğu dönemde ailesi dahil şüpheli her kesin dinlendiğini söyleyen yetkililer Tina’yı işaret ederek “Berzeg’in kaybolması ve kemiklerinin bulunması konusundaki araştırmalarımız sürüyor. Bu olayda yorum yapamadığımız tek konu köpeği Tina’nın mama ile özel olarak beslendikten sonra evlerinin önünde bulunması” dedi.

Bu noktada Tina’nın bulunduğunda bakımlı olduğunu hatırlatalım. Üzerinde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur gibi izler yoktu. Patileri de temizdi.

İlk olarak, köpeğin yakın bölgede alıkonulurken bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendirildi. Bu nedenle arama çalışmalarına dahil edildi. 74 gün boyunca barındığı yere gitmesi için GPS takılıp aç bırakılan, bulunduğu yere götürülerek doğaya salınan Tina her defasında, Korhan Berzeg’e değil, yazlık eve döndü.

Güvenlik görevlileri Tina’nın otomobille getirilip bulunduğu yere bırakıldığı ihtimalini araştırmaya başladı. Daha sonra arama çalışmalarında katkısı olmayacağı düşünülen Tina, İstanbul’a dönen Angela Berzeg’e teslim edildi.

Öte yandan ekonomistin kişisel eşyaları da ölümünden bir yıl sonra servis edildi.

Dere çevresinde kafatası ve kemiklerinin yanında bulunan İstanbul ücretsiz taşıma kartı, İstanbul Mavi Kart ve kredi kartı ise Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri tarafından görüntülendi.

Korhan Berzeg'in kafatası ve kemikleri babasının yanına defnedildiKorhan Berzeg’in kafatası ve kemikleri babasının yanına defnedildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.