Korhan Hoca’nın 35 yıllık komşusu: Daha önce de kaybolmuştu

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 17 Haziran'da çıktığı yürüyüşten dönemeyen ekonomist Korhan Berzeg’in Büyükada’daki 35 yıllık kapı komşusu Stella Kent, “Bir kez Büyükada’da ormanda kaybolmuştu. Bu nedenle adada asla ormana gitmezdi. Köpeği yabancıları yanına yaklaştırmazdı. Akıldışı bir kayboluş” dedi.

Gündem 5 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Balıkesir’in Gönen ilçesinde 17 Haziran’dan bu yana kayıp olarak aranan ekonomist Korhan Berzeg, 35 yıl önce Büyükada Nizam Mahallesi’ndeki bir konağı satın alıp restore ettirdi. Mavi boyalı, çiçeklerle bezeli konağın yan komşusu ise Berzeg ailesinin yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen Stella Kent’ti. Tam 35 yıldır komşudan öte aile gibi olmuşlardı. ABD’de emekli olunca Türkiye’ye dönen Prof. Dr. Korhan Berzeg, eşiyle Büyükada’daki evinde kalıyordu. Kaybolduğu Gönen’deki yazlık evine giderken ise ‘maskeli hırsız’ anlamına gelen Bandido isimli kedisini Stella Kent’e bırakmıştı.

Berzeg’in kedisi Bandido.

Hürriyet’ten Fatma Aksu’ya konuşan Stella Kent komşusu Korhan Berzeg’i şöyle anlattı:

“Onların ev alma sebebi biziz. Ada’da ev arıyorlardı. Bizim İngilizce konuştuğumuzu duydukları zamançok sevindiler. Eşi Angela hiç Türkçe bilmiyordu. O bakımdan biz yardımcı olduk ve onlar bitişiğimize yerleşti. Biz sonra 10-15 yıl burayı kiraya verip İsrail’e gittik. Ama yazları arada gelip onları görüyorduk. 15 yıl sonra tekrar döndük. Hiç ayrılmazdık. Angela ile denize gider, sabahları hep beraber kahvaltı yapardık. Akşamları yukarıda, bahçede lakerdalı rakı keyfimiz vardı. Yani hava soğuk olduğunda onların evinde kaldığımız bile oldu”

“Akıldışı bir kayboluş”

Korhan Berzeg’in genelde klasik müzik dinlediğini söyleyen Aksu, “Eşimle birlikte hep beraber mali işlerden, dünya işlerindensaatlerce oturur konuşurduk. Onlarla olmak keyifli ve çok hoş sohbetti. Çocuklarım erkek arkadaşlarını ona gösterir, ‘Bunlar iyi midir, ne düşünüyorsun?’ diye onayını alırdı. Onlar da Amerika’da, olayı duyunca çok üzüldüler ve şaşkınlar. Akıl almaz bir olay, Ne olmuş olabilir, bilmiyorum. Sırra kadem bastı. Akıldışı yani” dedi.

Ekonomist Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 13'üncü gününde: Yırtıcı kuşlar da takibe alındıEkonomist Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 13’üncü gününde: Yırtıcı kuşlar da takibe alındı

Geçmişte de kaybolmuş

“Burada bir kere ormanda kayboldu. Yolunu şaşırdı. Bir iki saat sonra buldular. Ne olabilir diye bazen insan şaşırabiliyor” diyen Aksu, Berzeg’te  son zamanlarda unutkanlık olduğunu belirtti. Berzeg’in iki seneye kadar tenis oynadığını anlatan Aksu, “Bu kadar konuştuk ettik, hiçbir problem yoktu. Hepimizden kuvvetliydi. ‘Sıhhatliyim, hiç gerek yok’ der, doktora gitmezdi. Son zamanlarda belki ormana çıkamıyordu ama burada gezdiriyordu köpeği Tina’yı. Kaybolduğunda da Tina yanındaydı. Biri yaklaştığında fena hırlardı Tina” diye konuştu.

“Gelen tanıdık olabilir”

Geçmişte evlerine hırsız girdiğinde Berzeg’in müdahale ettiğini anlatan Aksu, olayı şöyle anlattı: Bir kere hırsız girdi evimize. Korhan bey iki köpeği Mina ve Tina’yı aldı geldi buraya. Hırsız köpekleri görünce ‘Ben hırsızım abi, bana bir şey yapma’ diye yalvardı. Köpeği havlayan bir köpek değil ama hırlar ve kimseyi yaklaştırmaz. Yabancı biri geldiğinde dişlerini fena halde gösterir

Berzeg’in köpeği Tina’nın saldırmaması için gelen kişinin tanıdık olması gerektiğini söyleyen Aksu, “Korhan, İngilizce ‘Yapma’ diyecek ki, Tina saldırmasın. Yoksa kimseyi yaklaştırmazdı yanına. Tek ihtimal düştü ve gömüldü bir çukurun içine. Bu da çok kötü bir tesadüf olmalı. Yani düştü ve üzeri kapandı. Yer yarıldı içine girdi derler ya, böyle bir şey. Ne oldu bilmiyoruz ama bir şey oldu işte” dedi.

Arama çalışmaları sürüyor

17 Haziran’dan bu yana bulunamayan Korhan Berzeg’in, köpeğiyle birlikte Gönen Çayı çevresinde yatar vaziyette görüldüğü iddiaları üzerine görgü tanıklarının ifadelerine başvurup çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.

AFAD, AKUT, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando timleri, Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği, STK’lar ve köylüler ile çevre illerden gelen sivil arama kurtarma ekipleri de aramaları sürdürüyor.

Korhan Berzeg, köpeği Tina’yı barınaktan sahiplenip, koruma eğitimi aldırmışKorhan Berzeg, köpeği Tina’yı barınaktan sahiplenip, koruma eğitimi aldırmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.