Baba kendisine silah çeken oğlunu öldürdü

Kağıthane'de bir baba uyuşturucu parası için kendisine silah doğrultan madde bağımlısı oğlunu vurdu. Baba olayın ardından suçunu itiraf edip polise teslim oldu.

Gündem 4 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul Kağıthane’de aile içi cinayet. İddiaya göre madde bağımlısı olan 35 yaşındaki Ali Çiftçi uyuşturucu parası yüzünden 56 yaşındaki kargo firmasından emekli babası Erol Çiftçi ve annesi Sıdıka Çiftçi’yi bir süredir dövüyordu.

Bunun üzerine ailesi Ali Çiftçi’yi evden kovdu. Oğul Çiftçi dün gece baba evine geldi ama babası eve almadı. Bir daha madde kullanmayacağı sözü vererek ikna ettiği baba Erol Çiftçi kapıyı açınca da oğlu Ali Çiftçi silah çekip babasından para istedi.

İHA’nın haberine göre çıkan arbedede oğlunun elinden silahı alan Erol Çiftçi onu önce omzundan, ardından da vücudunun çeşitli yerlerinden vurdu. Ali Çiftçi vücuduna isabet eden kurşunlarla evde hayatını kaybetti.

Oğlu kanlar içinde yerde bulundu

Ardından polisi aradı baba Erol Çiftçi ve oğlunu öldürdüğünü söyledi. Olay yerine gelen polis genci kanlar içinde yerde buldu. Baba Erol Çiftçi ise olayda kullandığı silahla birlikte gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Gencin cenazesi olay yeri inceleme ekibinin ve Cumhuriyet savcısının incelemelerinden sonra Bahçelievler Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı morguna kaldırıldı.

‘Babası yatak odasının kapısını bile kilitleyerek yatıyordu’

Aile yakını Vedat Koçer olaylı ilgili olarak şunları anlattı:

“Ali kardeşimiz 35 yaşında madde bağımlısıydı. Altı yıldır bu illeti kullanıyor, ailesini çok rahatsız ediyordu. Baba ve annesiyle çok sorun yaşadı. Dün gece 02.30 sıralarında Ali eve gelmiş. Babasına kapıyı açmasını söylemiş. Babası artık yatak odasının kapısını bile kilitleyerek yatıyordu. O arada babasına tatlı sözler söylemiş. Babasına ‘Allah seni başımızdan eksik etmesin. Sen bizim babamızsın’ demiş. Erol ağabey bu laflara kanarak kapıyı açmış. O da o arada babasına doğru silahı çekmiş. Erol ağabey de silahı elinden alıp vurmuş. İlk önce omzundan vurulduktan sonra üç kere de vücuduna mermi almış. Ali evde vefat etmiş. Erol ağabey emniyeti arayarak öldürdüğünü söylemiş, teslim olmuş. Sonra ambulans gelerek almış. Ali son 10 gündür çığırından çıkmıştı. Babasından para isteme mevzusu değil. Erol ağabey Ali’ye çok paralar verdi. Ali’nin gördüğü halüsinasyonlardan dolayı oldu bu olay.”

‘Beni ve eşimi uyuşturucu parası için darp etti’

Emniyette ifadesi alınan Erol Çiftçi “kasten öldürme” suçuyla adliyeye sevk edildi. Baba Çiftçi’nin ifadesinde uzun süredir oğlunun uyuşturucu madde için para istediğini, eşini ve kendisini döverek küfürler savurduğunu, bu yüzden evden kovduğunu, olay günü oğlunun tatlı sözler söyleyerek kendisine kapıyı açtırdığını ve silah çektiğini, ancak çıkan arbedede silahı elinden alarak oğluna ateş açtığını söylediği öğrenildi.

Acının böylesi: Gözde öldürülürken annesi de telefondan cinayeti dinlemişAcının böylesi: Gözde öldürülürken annesi de telefondan cinayeti dinlemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.