Daha Narin’in acısı tazeyken Malkara’dan korkunç bir iddia

Tekirdağ Malkara’da iki yaşında bir çocuk bir haftada ikinci kez hastanelik oldu. İki yaşındaki çocukta dayak izleri, morluklar ve makatında morarma var. Yoğun bakıma kaldırılan çocuk kendisi nefes alamadığından entübe edilmiş durumda.

Gündem 10 Eylül 2024

Diyarbakır’da Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından Tekirdağ Malkara’dan da acı bir haber geldi. İddialara göre iki yaşındaki S.Y. bir hafta arayla iki kez dayak izi ve morluklarla hastaneye getirildi. Küçük çocuğun entübe edildiği öğrenildi.

Anne suçu komşusuna attı. Beş yaşındaki abla koruma altına alındı ve olayla ilgili istismar dahil tüm ihtimal mercek altında.

Malkara’da iki yaşındaki S.Y. bir hafta önce vücudunda morluklarla hastaneye götürüldü. Tedavi eden doktor çocuk için ihbarda bulunmadı ve muayene ederek taburcu etti.

Durum Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde bir hemşirenin Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’ne (UCİM) haber vermesiyle anlaşıldı. İki yaşındaki S.Y. dün tekrar vücudunda dayak izleri ve anal bölgesinde morluklarla hastaneye getirildi.

S.Y.’nin entübe edildiği belirtildi. Sözcü’den Fırat Fıstık’ın edindiği bilgiye göre soruşturma başlatıldı ve S.Y.’nin beş yaşındaki ablası da koruma altına alındı.

“Anal bölgede morluklar”

Hemşirelerin ihbarıyla ortaya çıkan durumun ardından UCİM avukatları soruşturmaya dahil oldu. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Türkiye Hukuk Koordinatörü Avukat Pelin Uzun Sözcü’ye şunları söyledi:

“Dün akşam saatlerinde tekrar derneğimize ihbarda bulunulmuştu. Biz de Tekirdağ’daki ekibimizle iletişime geçtik. Çocuğun darpla anal bölgesinde morluklar, ısırık izleriyle geldiği bildirildi. Araştırmalarımızı yaptık.

Edinilen bilgiye göre çocuğun annesi tarafından komşunun dövdüğü söylenmiş. Bir hafta sonra, yani dün geldiğinde de anne yine kızını komşuya bıraktığını ve yine düşürüldüğünü belirtmiş.

İki yaşındaki bir çocuğun bir hafta aralıkla bir yerden düşmesi ve vücudunda morluklar olması hayatın doğal akışına aykırı. Bu nedenle bu olay eldeki verilerle düşmeyle açıklanamaz. Bunun acilen soruşturulması lazım.”

Olayla ilgili istismar dahil tüm ihtimallerin soruşturulduğu öğrenildi.

İstanbul'da basit gibi gözüken bir kayıp çocuk vakası bakın neye dönüştü?İstanbul’da basit gibi gözüken bir kayıp çocuk vakası bakın neye dönüştü?

Narin cinayetinde yeni detaylar: O taşlar bir kişinin taşıyamayacağı kadar büyükNarin cinayetinde yeni detaylar: O taşlar bir kişinin taşıyamayacağı kadar büyük

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.