Bir köy diken üstünde: Baba ve oğlu öldürüldü, suçlanan yaşlı anne kayıp

Sivas’ın Kangal ilçesinde iki ay önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle eşi ve oğlu öldürülen Hatice Ercan’dan 12 gündür haber alınamıyor. Kayıp kadının eşi ve oğlunun öldürüldüğü cinayetin azmettiricisi olmakla suçlandığını söyleyen köy muhtarı, “Köylüler tedirgin, köyde farklı bir hava var” dedi.

Gündem 2 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Sivas’ın Kangal ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada eşi ve oğlu öldürülen 77 yaşındaki Hatice Ercan’dan 12 gündür haber alınamıyor.

18 Ağustos’ta ilçeye bağlı Topardıç köyü Kuşburnu tepesi mevkisinde, tarlalarını biçtirip traktörüne yüklediği buğdayı köyüne götüren Hüseyin Ercan arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumetli olduğu dayısı Ali Karabayır ile karşılaştı. Karabayır yanındaki av tüfeği ile yeğeni Ercan’a ateş etti.  Daha sonra da tarlada çalışan eniştesi Ali Rıza Ercan’ın yanına gidip onu da vurdu. Ali Rıza Ercan ile oğlu Hüseyin Ercan yaşamını yitirdi. Kaçan Ali Karabayır da 17 gün sonra yakalanıp tutuklandı.

İddiaya göre, aile yakınlarının tepkisi azmettirici olduğunu düşündükleri Ali Rıza Ercan’ın eşi Hatice Ercan’a oldu.

Dağa kaçan katil 16 gündür bulunamadı: Endişeli köylüler, evlerini terk ediyorDağa kaçan katil 16 gündür bulunamadı: Endişeli köylüler, evlerini terk ediyor

Ve köyde yalnız yaşayan Hatice Ercan 20 Ekim’de kayboldu. Ercan’ı evinde bulamayan muhtar Ali İhsan Şimşek jandarmaya haber verdi. Jandarma ve AFAD ekipleri çalışma başlattı, ancak hiçbir ize rastlanmadı.

Komşu komşu ile bu olaylar yüzünden konuşmuyor

Muhtar Şimşek köyde bu iki cinayetin azmettiricisi olarak Hatice Ercan’ın suçlandığını söyleyerek “Bu tür ithamları duyduk. Ama sonra kadın da kayboldu. Nasıl oldu bilmiyoruz. Çocukları azmettiricinin kendi anneleri olduğunu, olayda parmağı olduğunu söylüyordu” dedi.

İki taraf arasındaki sorunun olayı bu noktaya taşıyacak kadar büyük olduğunu bilmediklerini anlatan muhtar “Köye farklı bir hava hakim.  Bu olaylar yüzünden komşu komşu ile konuşmuyor. Jandarma zaten bir haftadır konuşlanmış bekliyor. Hatice Ercan’ın okuma ve yazması yok. Tek başına bir yere gidebilecek bir kadın değil. Gidecek olsa da mutlaka bana haber verirdi. Yabancı birisi ile bir yere gitmiş olamaz, ilçeye falan gidecek olsa kesinlikle tanıdık birileriyle giderdi” dedi.

Tedirginlikle gece gündüz bekliyoruz

Ali Rıza Ercan’ın bacanağı Veyis Akkaş ise Hatice Ercan’ın cinayetlerin ardından yakınları tarafından köyde dövüldüğünü söyledi. “Çok yakın akrabam değil; çocuklarını da tanımıyorum. Sadece öldürülen oğlunu tanırım. O da gerçekten çok beyefendi görünüyordu” diyen Akkaş “Jandarmalar köyde, millet ister istemez tedirgin. Acaba ne zaman bulunacak, ne zaman çıkacak, sağ mı ya da ölü mü? Bu tedirginlikle gece-gündüz bekliyoruz” dedi.

Cinayet yetmedi, katili gasp ele verdi: Cesedi mezar taşıyla örtmüşCinayet yetmedi, katili gasp ele verdi: Cesedi mezar taşıyla örtmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.