Köylerinde bir aydır elektrik ve su yok: Ak Parti’ye oy vermedik diye bu durumdayız

Şanlıurfa'da bulunan Doğu Konacık Köyü'nün 15 hanesi bir aydır elektrik ve su olmadan yaşıyor. 10Haber'e konuşan Sadık Duya yaşadıkları mağduriyeti ‘perişanlık’ olarak tarif ederken gerekçenin CHP'ye oy vermeleri nedeniyle Ak Partili arsa sahibinin arazisinden geçen hatları kesmesi olarak gösteriyor

Gündem 13 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde bulunan 15 haneli Doğu Konacık’ta yaşayan en az 70 kişi bir aydır su ve elektriğe erişemiyor. Sorunun nedeni ise elektrik hattının özel mülkten geçmesi. 10Haber’e konuşan Doğu Konacık sakinleri, ““Elektrik şirketi hattı şahıs arazisinden geçirmiş. O şahıs hattın oradan geçmesini istemediği için kabloları kesmiş. Şimdi bu mağduriyeti yaşıyoruz” diyor.

Bir aydır tüm yetkili mercilere başvuru yaptıklarını anlatan köy sakini Sadık Duya, “Kimse gelmedi. Her seferinde telefonda ‘İlgileneceğiz’ diyorlar ama ilgilenmiyorlar. Perişan olduk” diyor. 

Kesintinin gerekçesine ise Sadık Duya’nın iddiası daha ilginç: Köyde yaşayan vatandaşların CHP’ye oy vermesi.

Duya, hattın geçtiği arazi sahibinin akrabasının Ak Partili olduğunu hatırlatarak o akrabanın ricası üzerine mağdur kaldıklarını anlatıyor. Geçtiğimiz yıllarda da aynı sorunu yaşadıklarını anlatan Duya, arazi sahibinin sorunu anlayışla karşılayıp çözdüğünü hatırlatıyor.

Fakat durum şimdi farklı. Duya, arazi sahibin, elektrik ve su hatlarını kesip “Allah inse bu hatları açmam” dediğini belirtiyor. Elektrik ve su dağıtım şirketleri ise planda değişiklik yapamayacaklarını belirterek sorunu çözemeyeceklerini belirtiyor.

Ne olmuştu?

CHP Şanlıurfa milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın bir mezrasında bir aydır elektrik ve su olmadan yaşayan köylüleri gündeme getirmiş, 10Haber’e konuşan köy sakinleri, mağduriyetin, hatların özel mülkten geçmesi nedeniyle yaşandığını belirtirken sıcak dolayısıyla çocukların vücudunda yaraların çıktığını söylemişti.

Şanlıurfa'da 15 haneli köyün bir aydır elektriği ve suyu yokŞanlıurfa’da 15 haneli köyün bir aydır elektriği ve suyu yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.