Galip Ensarioğlu: İstanbul’da CHP-DEM ittifakı var

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’na göre seçim sonrası siyaset yeniden dizayn edilecek. CHP Genel Başkanı değişecek, DEM Parti’de yol ayrımı oluşacak, İYİ Parti dağılacak.

Siyaset 2 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

CHP ile DEM Parti arasında “güçlü bir ittifak” kurulduğunu savunan Ensarioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “DEM Parti’nin stratejisi bize kaybettirmek” açıklamalarını ise “numara” olarak nitelendirdi.
Parlamentoya bir dönem ara verdikten sonra 2023 seçimlerinde yeniden Diyarbakır Milletvekili seçilen Ensarioğlu BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlatı. Galip Ensarioğlu, “Başak hanımı aday göstermek demek, CHP ile DEM ittifakının bittiği anlamına gelirdi. Ama Başak Demirtaş’ın adaylık niyetini beyan etmesine karşın Meral Danış Beştaş aday gösterildi. Bu Kandil’in Selahattin’e tavrıdır. Selahattin Demirtaş siyasal liderlikten, ulusal önderliğe adım atmak istedi, Kandil bunu gördü, Karasu açıklama yaptı ve bu oyunu bozdu. Demirtaş’ın mahkemedeki ifadeleri aslında manifesto niteliğindeydi, makas değişikliği değil, yeni bir siyaset stratejisiydi. Tabanın da DEM çizgisini eleştirdiği bir durum var. Kürtlerin oyunu alıp, onlar için hiçbir şey yapmayıp, marjinal Türk solu fantezilerine kurban ediyorsunuz. Bu gücü Kürtlerin faydasına bir pazarlığa dönüştürebilirsiniz ama dönüştürmediniz” dedi.

Seçimden sonra siyasetin yeniden dizayn edileceğini söyleyen Galip Ensarioğlu, “Bu seçimden sonra Türkiye siyaseti yeniden dizayn edilecek. Birincisi CHP Genel Başkanı değişecek. İkincisi DEM Parti tabanında yeni bir yol ayrımı oluşacak. Üç, İYİ Parti dağılacak. AK Parti güçlü bir şekilde yerini koruyacak. Ama diğerleri darmadağın olacaklar” diye konuştu.

Hükümetin kayyım politikası hakkında da konuşan Galip Ensarioğlu “Ben kayyumları savunan biri değilim. Halkın iradesinin değerli olduğunu, tercihlerinin kıymetli olduğunu ve buna riayet edilmesi gerektiğini düşünen biriyim. Ama dünyada hiçbir devlet kendi ile savaşmaya devam eden, askerini polisini şehit eden bir yapının uzantısı siyasi anlayışın devletin kaynaklarını kendiyle savaşanlara aktarmasına müsaade etmez” dedi.

DEM Parti yöneticileriyle görüşen AK Partili vekil Ensarioğlu: Seçime tek girsinler başka talebimiz yokDEM Parti yöneticileriyle görüşen AK Partili vekil Ensarioğlu: Seçime tek girsinler başka talebimiz yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.