Kozmik Albay anlattı: Kozmik Oda’dan çıkan sırlar

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast yapılacağı iddiasıyla başlatılan soruşturmada Kozmik Oda'ya girilmişti. Kozmik Oda'da görevli emekli albay Erkan Yılmaz Büyükköprü o gün yaşananları O'nun Hikayesi'ne anlattı.

Gündem 17 Nisan 2024

Tarih: 19 Aralık 2009. Ankara Çukurambar’da hareketli anlar yaşanıyordu. Özel kuvvetler mensubu iki subay Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast yapılacağı iddiasıyla gözaltına alınmak isteniyordu. Ertesi gün gazetelerde subaylardan Erkan Yılmaz Büyükköprü’nün cebinden çıkardığı kağıdı yutmaya çalıştığı yazılacaktı. O kağıtta Bülent Arınç’ın ev adresinin olduğu söyleniyordu.

Tarih: 25 Aralık 2009. Hareketli anlara ev sahipliği yapan yer bir hafta sonra bu kez Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ydı. Dönemin Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili ve Hakim Kadir Kayan beraberindeki polislerle Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda arama yapmak istiyordu.

Arama yapılmak istenen yer Kozmik Oda olarak bilinen 11 ve 16 numaralı odalardı. Arınç’a suikast yapacağı iddiasıyla gözaltına alınan Erkan Yılmaz Büyükköprü de burada görevliydi. Kozmik Albay olarak tanınan Erkan Yılmaz Büyükköprü bunları O’nun Hikayesi’ne anlattı:

-Kozmik Oda baskınında anbean neler yaşandı?

-Kozmik Oda’dan hangi bilgiler çıkarıldı?

-Türkiye’nin savaş planları deşifre mi oldu?

-Savcıya direnen general kimdi?

-Kozmik Oda’ya girilmeden önce Recep Tayyip Erdoğan, İlker Başbuğ’a neler söyledi?

Kozmik odada cezalar onandı ama harddisk ABD'ye çoktan gittiKozmik odada cezalar onandı ama harddisk ABD’ye çoktan gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.