AK Partili Arınç’tan Hizbullahtan ekonomiye eleştiriler

İslamiyet üzerine açıklamalarda bulunan Eski YİK Üyesi Arınç, Hizbullah örneğini verdi ve "Allah bizden uzak tutsun" dedi. Ayrıca Arınç ekonomi üzerinden iktidarı eleştirdi ve "Günün sonunda bu krizi üç harfliler diyerek marketlere bağladılar" ifadelerin kullandı.

Siyaset 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

AK Parti’nin listelerinden seçime girme kararı alan HÜDA-PAR, siyasette ve kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Türkiye’nin gördüğü en kanlı eylemlere imza atan Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmediğine dair sözleri halen tepki topluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise HÜDA-PAR’a yönelik eleştirilere “Tamamen yerli ve milli” yanıtını veriyor. MHP lideri Devlet Bahçeli ise “Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimizle paylaşmıştır” diyerek gelen tepkileri reddediyor.

Kamuoyunda bu tartışmalar devam ederken Ak Parti’nin eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir YouTube kanalında İslamiyet üzerine açıklamalarda bulundu. Arınç, “Hizbullah anlayışının sahip olduğu Müslümanlığı ile DAEŞ’in sahip olduğu Müslümanlığı Allah bizden uzak tutsun. Biz onları hiçbir şekilde benimsemiyoruz ve yakıştırmıyoruz kendimize ama hala onları ideal noktada gören Hz Peygamber zamanında böyleydi diyerek birisinin arkasından gidenler var” ifadelerini kullandı.

İktidarın ekonomi politikalarını da eleştiren Arınç, “Eskiden 70 TL’ye doldurduğunuz file 500 TL’ye dolmuyorsa bir şey var kardeşim bunu görmezden gelmeyin” diyerek sorunu kabul etmek gerektiğini, bunun dürüstlük olduğunu söyledi. “Halka, pahalılık var, bunun makul sebepleri var diyebilmek gerekir. Ben bunların hepsini çözeceğim bana güvenin diyebilmek lazım” diyen Arınç pahalılık varken bunun psikolojik bir olay olduğunu söyleyenlere kızdığını de sözlerine ekledi.

Arınç sözlerini “Hanımla pazara çıkıyoruz. Pazar yerlerindeki fiyatlar bazen marketlerin de üzerinde. Günün sonunda bu krizi üç harfliler diyerek marketlere bağladılar. Yapmayın, bu kadar basit değil bu olay. Bunun sebebi maliyet enflasyonudur. Maliyet artıkça bunların fiyatı da artar” cümleleriyle bitirdi.

Sokak röportajında 'Hizbullahçıyım, kafalarını keserim' dedi ve gözaltına alındıSokak röportajında ‘Hizbullahçıyım, kafalarını keserim’ dedi ve gözaltına alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.