Sokak röportajında ‘Hizbullahçıyım, kafalarını keserim’ dedi ve gözaltına alındı

Batman'da sokak röportajında kendisini Hizbullahçı olarak tanıtan ve "Cemaatleri kapatacağız" diyen isyasetçileri “Kafalarını keseriz” diye tehdit eden İsmail C. K. gözaltına alındı.

Gündem 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Batman’da ‘Sen Konuş’ adlı Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında konuşan İsmail Cevher Kasımoğlu,”Cemaatleri kapatacağız” diyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ı alenen tehdit etmişti. Röportajda, İsmail Cevher Kasımoğlu, “Erdoğan’a dokunsalar var ya kafalarını keseceğim. Biz Hizbullahçıyız. Biz cihada da hazırız” demişti.

Kasımoğlu sosyal medyadan ve siyasilerden gelen yoğun tepkinin ardından bir video paylaşmış; bu kez “Benden önce konuşan şahıs devleti karaladı. Ben de dayanamadım. Kimse orada tepki vermeyince ben de devletimi sevdiğim için tepki verdim. Herhangi bir terör örgütüne mensup değilim. Devletime dinime bağlı bir insanım bütün milletimden özür diliyorum. Kelle olayı da sinirden öfkeden olmuştur. O zihniyet de ben de yok öfkeden olmuştur sizden tekrar özür diliyorum” diye konuşmuştu.  Kasımoğlu adına sosyal medyada paylaşılan  “Ben hak yolunda giden bir HDP’liyim. Çok izlenirsen para kazanırsın dediler” içerikli mesaj da iktidara yakın medya tarafından haberleştirildi.

Ancak Kasımoğlu’nun bu açıklamaları, hakkındaki adli işlemi durduramadı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye’nin farklı illerinden yapılan yoğun şikayetler üzerine resen soruşturma başlattı. Görüntüleri inceleyen savcılık, şüpheli İ.C.K.’nın tehdit içeren sözlerinin suç teşkil ettiğini belirledi ve hakkında gözaltına alınması talimatını verdi.

Batman Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimler savcılığın talimatı doğrultusunda İsmail C.K.’yı ikametinde gözaltına aldı.

Hüdapar: Partimize yönelik kara propaganda

Savcılığın işlemi, seçimlere Hüdapar’ın konuyla ilgili açıklaması ile aynı saatlerde geldi. Hüdapar İl Başkanı Davut Şahin, Kasımoğlu’nun Hüdapar ile hiçbir şekilde bağı ve geçmişinin olmadığını belirterek  “29 Mart tarihinde Batman’da çekildiği iddia edilen bir sokak röportajında sarf edilen sözleri hiçbir şekilde kabul edilemez buluyoruz. Videonun sosyal medyada yayılmasından sonra şahsı partimizle ilişkilendirmek, kirli ve ucuz bir algı operasyonudur. Şahsı partimizde ilişkilendiren medya siyasetçi ve sosyal medya kullanıcılarına karşıda yasal hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

Hüdapar Sözcüsü Yunus Emiroğlu da “Sosyal medyada paylaşılan bir video üzerinden partimize yönelik kara propaganda yapılmaktadır. Bu olay, açık bir provokasyondur. İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar derhal bu şahısla ilgili gerekeni yapmalıdır. Bu olay açığa çıkarılmalıdır” açıklamasında bulundu.

Terör örgütü Hizbullah ile bağları olduğu iddiaları kamuoyunda yıllardır tartışılan Hüdapar, seçime AK Parti listelerinde girme kararı almasının ardından muhalefetin başlıca hedeflerinden biri haline haline gelmişti.

 

Hizbullah-Hüdapar bağlantısı Diyanet raporunda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.