İnce 2019 seçimiyle kıyasladı: Kazanmak şimdi daha zor

Memleket Partisi lideri İnce, yerel seçimlere tek başına gireceklerini söyledi ve 31 Mart'taki seçimin 2019'a kıyasla daha zor geçeceğini söyledi. İnce'nin bunu düşünmesindeki neden ise 'iktidarın moral üstünlüğü.'

Siyaset 18 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ismi sık sık kamuoyunun gündemine gelen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin yerel seçimlerdeki yol haritası bilinmiyor. 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanı aday olan İnce muhalefet lehine seçimden çekilmişti. Seçimden çekilirken kazanamazsa muhalefetin kendisini bahane edeceğini söyleyen İnce’nin adı eski partisi CHP’nin kurultay döneminde Kemal Kılıçdaroğlu için çalıştığı iddialarıyla da gündemdeydi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan İnce daha önce “Kurultayı uzaktan izliyorum” demekle yetinmişti. Bu konuda yeni açıklama yapmayan İnce cumhurbaşkanlığı seçiminde derdini anlatmaya çalıştığını ve “39 milletvekilinin başka partilere verilmesi büyük hatadır” dediğini söyledi. Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun oyunun olmadığını belirten İnce cumhurbaşkanlığı yardımcılığına ise tek ismin önerilmesinin doğru olduğunu söyledi ve bu kişinin de İYİ Parti lideri Meral Akşener olduğunu aktardı. Yedi yardımcının güvensizlik yarattığını savunan İnce “Yanlış yaptılar” dedi.

CHP’nin bu seçimi ciddiye alıp almayacağını izlediğini belirten İnce yerel seçimlerin 2019 yılındakinden daha zor olduğunu söyledi. Nedenini de ‘iktidarın moral üstünlüğü’ olarak açıkladı. Memleket Partisi’nin ise seçimlere tek başına gireceğini söyleyen İnce ‘ilkeli ittifaklara’ açık olduklarını da sözlerine ekledi.

Memleket Partisi’ni kapatıp CHP’ye geçeceklerine dair iddialara da yanıt veren İnce böyle bir düşüncesi olmadığını ve böyle bir teklif de gelmediğini aktardı. Kararın yetkili kurullarınca alındığının altını çizen İnce “Pazar günü gündemimiz yerel seçimlere nasıl gireceğimiz olacak” dedi, gündemlerinin ‘tek başına seçime girmek’ olduğunu vurguladı.

Muharrem İnce ‘yerel seçime gireceğiz’ dedi ve partililerden bağış istediMuharrem İnce ‘yerel seçime gireceğiz’ dedi ve partililerden bağış istedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.