Bu genç kadına hayatının 2 yılını kim geri verecek?

Diyarbakır'da KPSS sınavına verilen arada, bir caninin silahından çıkan merminin kafasına gelmesiyle yaralanıp ikinci sınava giremeyen genç kadın ertelemek zorunda kaldığı öğretmenlik hayalleriyle baş başa kaldı. 'Kurşunu sıkan bulunsun' diyor.

Gündem 15 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Diyarbakır’da önceki gün kim olduğu bilinmeyen bir kişi bilinmeyen bir sebeple cebinden tabancasını çıkarıp havaya ateş etti. Tabancanın namlusundan çıkan mermi önce gökyüzüne yükseldi, ardından havaya atılan her şey gibi yere düştü. Fakat düştüğü yerde aylardır ders çalıştığı ve sonunda kamu personeli seçme sınavının (KPSS) ilk ayağına girdiği için yorgun, dinlenmek için bir ağaç gölgesine oturan genç bir kadın vardı. Kurşun geldi, onu yaraladı.

Maganda kurşunu vakalarıyla ilgili resmi bir bilgi yok. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ölüm verilerinde ve adli istatistiklerde böyle bir başlık bulunmuyor. Her yıl havaya sıkılan mermilerin hedefi olup ölenlerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor, ama uzmanlara göre vakaların çoğu düğün, sünnet gibi törenlerde yaşandığı için akrabalık bağı faillerin saklanmasına sebep oluyor.

Dün Diyarbakır’daki olayda kimse ölmedi, ama o genç kadın iki senede bir yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) ikinci oturumuna giremedi. Yani hayatından iki sene çalındı. 26 yaşındaki Rabia A. sınavdan çıkmıştı ve ikinci oturum öncesi okulun karşısındaki parkta ağaç gölgesinde dinleniyordu. Bu sırada başına yorgun mermi isabet etti.

‘Oturduğum yerde başıma kurşun değdi’

Sağlık durumu şu an iyi olan ve hastanede tedavisi süren Rabia Alioğlu sınavın ikinci oturumuna giremediği için çok üzgün olduğunu söylüyor:

“Öğretmen adayıyım. Genel yetenek, genel kültür sınavına girdim. İkinci oturumu beklemek için okula yakın parkta oturdum. Herhangi bir yerden kurşun sıkan birinin kurbanı oldum. Oturduğum yerde kafama kurşun değdi.

‘Daha önce de depremde mağdurdum’

Sınava girmem gerekiyordu, şu an hastanedeyim. Çok farklı koşullarda, çok zorluklarla çalıştım. Daha önce de depremde mağdurdum. Şu anda beni bu hale kim getirdiyse onun mağduriyetini yaşıyorum. Sınavıma giremedim. Çok hüzünlüyüm. Cümle bile kuramıyorum. Benim bu hale gelmeme kim sebep olduysa bulunmasını istiyorum.

Milli Eğitim Bakanımızdan bu mağduriyetime çözüm bulunmasını istiyorum. Emeklerimin boşa gittiğine üzülüyorum. Belki atanacaktım. Bir yılım sorumsuz insanlar yüzünden gitti. Ama maalesef sınava giremedim.”

Tüm yurtta KPSS heyecanı: Geç kalanlar, okulu karıştıranlar, kimliğini unutanlarTüm yurtta KPSS heyecanı: Geç kalanlar, okulu karıştıranlar, kimliğini unutanlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.