Tüm yurtta KPSS heyecanı: Geç kalanlar, okulu karıştıranlar, kimliğini unutanlar

Tüm yurtta dün KPSS heyecanı vardı. Oturumların ilki Genel Yetenek- Genel Kültür testiyle saat 10.15’te başladı. İkinci oturum Eğitim Bilimleri oturumuydu. Geç kalanları sınava yetiştiren polisler, kimliğini unutanları ısrarları ise artık bir klasik haline geldi.

Gündem 24 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye’nin 81 ili ve Lefkoşa’da 105 sınav merkezinde uygulanan KPSS oturumlarının ilki, Genel Yetenek-Genel Kültür testiyle saat 10.15’te başladı, 12.25’te sona erdi. İlk oturuma 924 bin 168 aday başvuru yaptı.

Yurt genelinde erkenden okulların önüne gelen adaylar, burada sınav saatini bekledi. Bazı illerde sınav giriş belgesi veya kimliklerini unutan adaylar ise hızla belgelerini tamamlamak için okuldan ayrıldı. Sınav giriş saati 10.00’dan sonra gelen adaylar, okullara alınmadı. Sınav giriş kağıtlarıyla okul önünde sıraya giren adaylar, kontrollerin ardından sınavın yapılacağı salonlara alındı. Adayların üzerlerinde saat, takı ve benzeri eşyaların bulunmasına izin verilmedi. Yanında çanta, gözlük, cep telefonu gibi eşyalarla gelen öğrenciler, eşyalarını kapı önündeki emanetçiye bıraktı. Okullar önünde de adayların yakını olan çok sayıda kişi var.

Adaylara çoktan seçmeli 120 soru için 130 dakika verildi.

KPSS ve YKS için tarih verildiKPSS ve YKS için tarih verildi

2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS’de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.

Sınav sonuçları 25 Ağustos’ta açıklanacak.

KPSS Eğitim Bilimleri oturumu ise dün 14.45’te başladı. Bu oturuma 572 bin 20 aday başvurdu. Eğitim bilimleri testinde 80 soru yer aldı ve adaylara 100 dakika süre verildi.

Giriş belgesini telefondan gösterince içeri alınmadı

İstanbul Avcılar’daki Abdulkadir Uztürk Ortaokulu’na eşleri ile gelen iki kadın, kulaklarındaki küpeleri çıkarmadan içeri alınmadı.

Aynı okula son dakikalarda gelen cep telefonu ekranından sınav giriş belgesini gösteren bir aday, içeri alınmadı.

Okulunu karıştıranlar, kimliğini unutanlar sınava giremedi.

Yanlış okula gittiler

Sınava bir dakika kala Sabancı 50’nci Yıl İnsa Lisesi’ne gelen ve yanlış okulda olduklarını anlayan iki aday da sınava giremedi.

Bir aday ise okul bahçesinde kimliğini düşürdü.

Geç kalan adayın ısrarı işe yaramadı.

1 dakika ile sınavı kaçırdı

Kayseri Refika Küçükçalık Ortaokulu’nda sınava girecek olan bir kişi, kapılar kapandıktan 1 dakika sonra sınav yerine gelince içeri alınmadı.

Esnaf geç kalan adayı, kapıların kapanmasına 30 saniye kala yetiştirdi.

Esnaf motoruyla yetiştirdi

Gaziantep’te sınava girmek için evinden çıkan ismi öğrenilemeyen bir genç de geç kaldığını düşünerek bir anda panikledi. KPSS’ye gireceği okulun adresini heyecan içerisinde mahalle esnafına soran kişinin o halini gören Gaziantepli esnaf ise şahsi motoru ile memur adayını sınavın başlamasına 30 saniye kala gireceği Gaziantep Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi’ne yetiştirdi.

Adayı sınava yetiştiren motorlu polisler daha sonra görevlerinin başına döndü.

Geç kalan adayın imdadına polis yetişti

Trakya Üniversitesi Ayşekadın Kampüsü’nde gireceği KPSS’ye geç kalan adayın imdadına Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri yetişti.

KPSS soruşturmasında eski YÖK başkanı şüpheli olduKPSS soruşturmasında eski YÖK başkanı şüpheli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.